Vrouwelijke wetenschappers zijn er echt wel – ludieke actie

0
466

Ik breng graag een ludieke actie van vrouwelijke wetenschapper Dr Jess Wade uit Engeland onder de aandacht: zij schreef 270 Wikipedia pagina’s over vrouwelijke wetenschappers om zo meer rolmodellen te creëren. “Zo krijgen ze de aandacht en waardering die ze verdienen.” aldus Wade. Haar doel is om meer meisjes in wetenschap te interesseren en volgens haar is Wikipedia daar de juiste plek voor. “Want hoe meer je leest over bijzondere vrouwen hoe meer gemotiveerd en geïnspireerd je wordt.”

Een kleine selectie van de vrouwen die zij selecteerde:

Professor en microbioloog Dorothy Yeboah-Manu winnares van de Royal Society Africa prijs in 2018, zit in diverse medische boards en heeft o.a. 2 boeken geschreven met een enorme impact (Effective Disease Control in Ghana: research and policy implications Malaria, en Volume 2 Other Infectious Diseases and Health Systems).

Of wat dacht je van DeAndrea Salvador? Zij is de founder en CEO van RETI een nonprofit organisatie zij helpen gemeenschappen en leiders speciaal van families met lagere inkomens om groene energie te implementeren en te gaan gebruiken.

Wachten is nu op een Nederlandse organisatie die Wikipedia wil gaan invullen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here