Meet up met Meetup!

0
473

Je kent ze vast wel: de vrijdagmiddagen waarop je uitgeput thuiskomt en op de bank neerploft om bij te komen van een week hard werken. Het komt dan wel eens voor dat deze bankhangsessie het begin is van een zeldzaam weekend zonder plannen, waar je al vanaf maandagochtend naar hebt uitgekeken. Het is soms heerlijk om even niets om handen te hebben, toch? Maar het kan zijn dat het op zaterdagmiddag, na de 112e bladzijde van het boek dat je écht zou gaan lezen, maar eigenlijk niet zo interessant vindt, of de achtste aflevering van Orange is the New Black, weer een beetje begint te kriebelen. En dan rijst plotseling de vraag wat te doen met alle vrije tijd. Maar geen zorgen, want om deze te beantwoorden doe ik vandaag een kleine suggestie: Meetup.

Mensen samenbrengen
Meetup  is een app die er vooral op is gericht om mensen met dezelfde interesses bij elkaar te brengen om, zoals Meetup zelf zegt, “bloeiende gemeenschappen te creëren.” De app werkt als volgt: je geeft aan waar je woont en in wat voor soorten activiteiten je geïnteresseerd bent. Voorbeelden van de interesses die Meetup aanbiedt zijn Eten & Drinken, Schrijven en Sport & Fitness, die je vervolgens zelf verder kunt specificeren. Zelf heb ik bij deze stap bijvoorbeeld aangegeven belangstelling te hebben voor creatief schrijven en scenarioschrijven. Wanneer je interesses zijn opgeslagen biedt Meetup je automatisch een aantal groepen in de buurt aan, waarin gebruikers verbonden zijn die deze interesses met jou en elkaar delen. Het zijn tevens vaak de leden van deze groepen die de daadwerkelijke Meetups organiseren. Bij deze bijeenkomsten, die kunnen variëren van Capoeira in een park en drankjes doen in een bar tot netwerkevents, is iedereen welkom. Op deze manier vormt een Meetup een perfecte mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen of lege zaterdagavonden te vullen met verrassende activiteiten.

Makkelijk en gratis
Meetup is beschikbaar voor zowel IOS als Android en is, wat je van mij als zeker niet de meest technische persoon op deze wereld kunt aannemen, heel makkelijk in gebruik. En – ook niet geheel onbelangrijk –  de standaard versie van de app is helemaal gratis. Met deze standaard versie kun je lid worden van groepen en verschillende Meetups vinden. Zelf een Meetup organiseren kan helaas niet zonder een betaald abonnement. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken, want ook zonder abonnement biedt Meetup genoeg mogelijkheden. Dus mocht je een gapend gat in je schema ontdekken en zin hebben in iets nieuws, aarzel dan niet en Meet Up!

(inspiratie)bron: https://computertotaal.nl/apps/?API_COOKIE_REDIRECTED=True

Heb jij Meetup al uitgeprobeerd? En in wat voor soort Meetups zou jij geïnteresseerd zijn? Laat het ons weten in de reacties!

 

Hoi supervrouwen! Mijn naam is Rosalie Overing. Ik ben een 19-jarige studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en ben boven alles verslaafd aan schrijven, om zo op mijn eigen manier verhalen te kunnen vertellen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here