De andere kant van #MeToo

0
312

Er ging afgelopen jaar vrijwel geen dag voorbij zonder dat er een bericht omtrent de #MeToo-affaire. Vrouw na vrouw bracht verhalen naar buiten over verkrachtingen, aanrandingen en intimidatie. Een artikel van vandaag in de Volkskrant belicht echter een andere kant van dit verhaal. Hierin wordt namelijk benadrukt dat het niet altijd de man is die de andere partij dwingt tot seksuele handelingen. Er zijn ook genoeg vrouwen die mannen tegen hun zin in kunnen overhalen tot seks. Een van deze vrouwen is actrice Asia Argento, die onlangs in het nieuws kwam toen zij beschuldigd werd van seksueel misbruik van acteur Jimmy Bennett.

Volgens het artikel kunnen vrouwen mannen dwingen door bijvoorbeeld manipulatie of drugs. Deze manier van ongewenste intimiteit wordt volgens de Nederlandse wet echter niet gezien als verkrachting, maar ‘slechts’ als aanranding. Omdat de maximale gevangenisstraf voor aanranding acht jaar is, terwijl dit twaalf is bij verkrachting, krijgen vrouwen voor hetzelfde vergrijp dus vrijwel altijd een lagere straf dan mannen. Volgens experts is deze ongelijke behandeling achterhaald en moet deze veranderen. Met de suggestie van het OM in 2014 om gedwongen penetratie te beschouwen als verkrachting in plaats van aanranding is tot nu toe nog niks gedaan.

Bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/deskundigen-straf-vrouwelijke-dader-bij-verkrachting-moet-net-zo-zwaar-als-voor-mannen~b885e87a/

Vind jij dat de Nederlandse wet omtrent verkrachting en aanranding moet worden veranderd? Laat het ons weten in de reacties!

 

Hoi supervrouwen! Mijn naam is Rosalie Overing. Ik ben een 19-jarige studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en ben boven alles verslaafd aan schrijven, om zo op mijn eigen manier verhalen te kunnen vertellen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here