Gefocust thuis werken

0
509

Veel zelfstandig ondernemers werken vanuit huis. Dit heeft natuurlijk veel voordelen, want je kunt je eigen tijden indelen en je hoeft de deur niet uit voor je werk, maar het heeft ook nadelen. Een van de grootste struikelblokken is zorgen dat je gefocust blijft en je niet laat afleiden door andere dingen in je huis.

Sanny Verhoeven is een YouTuber die filmpjes maakt over geluk, op haar kanaal Sanny zoekt geluk. Ik vind haar video’s altijd heel erg inspirerend, omdat ze zo positief in het leven staat en tips geeft waar je echt iets aan hebt. De video die ik vandaag met jullie wil delen is een video die ze 1,5 jaar geleden maakte. Het gaat over thuis werken en hoe je dat goed kunt aanpakken. Ze werkt zelf al 6 jaar vanuit huis, dus ze weet waar ze het over heeft.

De belangrijkste tips die ze geeft in de video zijn:

  • Je kunt maar één taak tegelijk doen. We denken soms dat multitasken er voor zorgt dat we meer gedaan krijgen, maar dat is niet zo.
  • Doe alsof je naar je werk gaat, dus blijf niet in je pyjama lopen, want dan kom je nooit in een werksfeer.
  • Creëer een fijne werkplek waar je niet afgeleid wordt.
  • Weet van jezelf wanneer je het productiefst bent en werk op die tijden.
  • Communiceer naar je huisgenoten dat je aan het werken bent, zodat ze je niet storen.
  • Het is onderzocht dat je maar 25 minuten aaneengesloten kunt focussen. Geef jezelf elke 25 minuten een korte break van 5 minuten en dan kun je er weer tegenaan.

In de video geeft Sanny nog veel meer tips en legt ze uit hoe ze die zelf toepast, dus ik raad je zeker aan om de video te kijken! En neem dan ook meteen een kijkje bij de andere video’s op haar kanaal, want ze heeft veel goede en leuke content.

Hoe zorg jij dat je thuis productief kunt werken? Laat het ons weten in de reacties!

 

Hoi supervrouwen! Ik ben Saskia Kluiters. Op het moment studeer ik Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. In mijn vrije tijd verslind ik graag zo veel mogelijk boeken en schrijf ik allerlei notitieboekjes vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here