6 films om naar uit te kijken

0
413

In het najaar komen er altijd veel goede films in de bioscoop. Ik scrolde laatst door een lijst met films die in de bioscoop komen dit najaar en er zaten wel een paar veelbelovende films bij. In dit artikel wil ik 6 van die films met jullie delen.

Doris – 20 september 2018

Deze film gaat over de 45-jarige Doris Doorenbos – gespeeld door Tjitske Reidinga – die zich bedenkt dat haar leven op een dood punt is beland. Haar man is bij haar weg en ze heeft twee kinderen. Iedereen om haar heen heeft een succesvolle carrière en een geweldig leven, terwijl van haar dromen niet veel terechtgekomen is. Vastberaden besluit ze om daar iets aan te doen. Persoonlijk vind ik Tjitske Reidinga altijd heel grappig en na het zien van de trailer heb ik echt zin om deze film te gaan kijken.

What will people say – 20 september 2018

Deze film, die zich in Noorwegen en Pakistan afspeelt, gaat over de 16-jarige Nisha. Thuis is zij de perfecte Pakistaanse dochter en bij haar vrienden is ze een Noorse tiener. Dit gaat goed, totdat haar vader haar in bed betrapt met een jongen. Voor straf wordt ze ontvoerd en ondergebracht bij een familie in Pakistan, zodat ze zich aan leert te passen aan de cultuur van haar ouders. Dit verhaal laat zien dat er veel vrouwen op de wereld zijn die niet de vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken.

The children act – 20 september 2018

The children act is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian McEwan. Ik lees zelf graag altijd eerst het boek voordat ik de film kijk, dus misschien moet ik daar maar snel aan beginnen. Het lijkt me een intrigerend verhaal. Het gaat namelijk over een rechter – gespeeld door Emma Thompson – die een moeilijke beslissing moet nemen. De 17-jarige Adam weigert, vanwege zijn geloof, een bloedtransfusie die hij nodig heeft vanwege zijn Leukemie. Aan de rechter de taak om te besluiten of hij oud genoeg is om te beslissen over zijn eigen leven of dood.

The conductor / De dirigent – 25 oktober 2018

Deze film is deels Engels en deels Nederlands, want het gaat over een 24-jarige Nederlandse vrouw die als kind naar de Verenigde Staten is verhuisd. Haar grootste ambitie is om dirigent te worden, maar niemand neemt haar – als vrouw – serieus. Alleen om het feit dat ze een vrouw is, wordt het in de muziekwereld niet geaccepteerd dat ze een orkest vol mannen aanstuurt. Ze laat zich door niets of niemand tegenhouden en zet door om haar droom te verwezenlijken.

Girl – 1 november 2018

Deze Belgische film vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die ervan droomt om ballerina te worden. Ze heeft alleen een probleem, ze is in het lichaam van een jongen geboren. In de film volg je zowel het proces van haar transitie, als haar droom om ballerina te worden. Ik vind het heel goed dat er steeds meer films komen over jongeren die transgender zijn en ik ben daarom ook erg benieuwd naar de film.

Edie – 13 december 2018

De 83-jarige Edie gelooft dat het nooit te laat is om je dromen te verwezenlijken. Nadat haar controlerende echtgenoot overlijdt, pakt ze haar tassen en vertrekt naar Schotland. Ze heeft daar namelijk altijd al de Mount Suilven willen beklimmen. Haar dochter ziet liever niet dat ze gaat, maar Edie kiest ervoor om het avontuur aan te gaan. In de trailer zie je al enkele prachtige beelden van het Schotse landschap, dus dat belooft veel goeds.

Dat waren de 6 films waar ik naar uitkijk het komende najaar. Het liefst zou ik ze allemaal in de bioscoop gaan bekijken!

Welke film kijk jij naar uit dit najaar? Laat het weten in de reacties!

Hoi supervrouwen! Ik ben Saskia Kluiters. Op het moment studeer ik Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. In mijn vrije tijd verslind ik graag zo veel mogelijk boeken en schrijf ik allerlei notitieboekjes vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here