Column: Ode aan de sportende carrièrevrouw

0
359

Lekker op de bank liggen met een zak chips en een zachte joggingbroek is vaak een veel aanlokkelijker idee dan je een uur lang in het zweet werken. De beslissing nemen om daadwerkelijk je hardloopschoenen aan te trekken of de sportschool in te duiken kost daarom vaak een behoorlijke portie moeite en motivatie. Sporten verkiezen boven relaxen is al moeilijk tijdens een rustige periode, maar wanneer je na een drukke dag thuiskomt lijkt deze keuze soms vrijwel onmogelijk.

Ik kon me eerst nooit zo goed voorstellen waarom mensen zichzelf niet gewoon bij hun lurven pakken en in beweging slepen, maar sinds deze week heb ik meer begrip gekregen voor de uitspraak “ik heb écht geen tijd om te sporten”. Voor mijn opleiding had ik namelijk de opdracht gekregen een artikel te schrijven over nieuws dat nog niet eerder was gepubliceerd. En ik kan je vertellen, nieuw nieuws vinden is zeker niet makkelijk. Mijn week bestond daarom uit niets meer dan het eindeloos uitpluizen van nieuwswebsites, het obsessief stalken van verschillende personen en het voeren van ongemakkelijke telefoongesprekken. Maar wat heb ik deze week vooral niet gedaan? Inderdaad: sporten.

Ik mag dan misschien niet het type sporter zijn dat je op sociale media voorbij ziet komen in jaloersmakende filmpjes, maar probeer toch wel om drie keer per week de sportschool met een bezoek te vereren. En ook deze week was de planning er: maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend. Klinkt als een prima idee toch? Helaas was de uitwerking enigszins minder. Maandag werd de loopband ingeruild voor een stoel en een over een laptop gekromde rug, woensdag rees mijn stresslevel de pan uit toen na een interview “in het veld” bleek dat de insteek van mijn artikel niet klopte. En toen was het vrijdag: de deadline was voorbij, het artikel ingeleverd. Dus kon ik dan nu eindelijk mijn sportlegging aantrekken? Ja, dat wel. Maar dan in combinatie met wollen sokken, om zo in de meest comfortabele outfit de hele dag aan een essay te werken dat om 5 uur moest worden ingeleverd.

Wanneer je dit leest, denk je misschien “wacht maar, over een paar jaar heb je een fulltime baan en dan wordt het alleen nog maar drukker”. Maar dit is ook precies mijn punt. Ik heb er nu soms al moeite mee om mijn opleiding, bijbaan en de rest van mijn leven met elkaar te combineren en daarbij de tijd te vinden om te doen wat ikzelf nodig vind om in shape te blijven. Ik weet echter ook zeker dat de mensen die zeggen dat dit later alleen nog maar “erger” zal worden, gelijk hebben. En daarom wil ik even zeggen hoeveel respect ik heb voor de carrièrevrouw die werk, sociaal leven, misschien wel kinderen, en sporten met elkaar weet te combineren. De vrouw die hiervoor de gouden tip heeft zou ik graag willen spreken, want ik ben er nog niet achter. Tot die tijd ga ik in ieder geval proberen om mijn verschillende verplichtingen en interesses zo goed mogelijk te balanceren en wie weet vind ik hiervoor ooit de beste manier. Maar voor nu kan ik alleen maar zeggen: ode aan de sportende carrièrevrouw!

Hoe goed lukt het jou om sporten in je drukke schema te passen? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here