Concentreren door muziek? Deze lijsten helpen je!

0
373

Kun je je beter concentreren op je werk of studie wanneer je naar muziek luistert? Hierover zijn de meningen zijn verdeeld. Toch zijn er veel vrouwen die tijdens het werken of leren maar al te graag hun oortjes in hun oren pluggen. Dit kan zijn omdat ze daadwerkelijk het gevoel hebben zich beter te kunnen concentreren door de muziek, maar soms ook om simpelweg de afleidende geluiden om hen heen buiten te sluiten. Waarvoor deze muziek ook dient, één ding is zeker: niet alle soorten muziek, albums of afspeellijsten lenen zich even goed om te worden afgespeeld tijdens leren of werken.

Zelf wissel ik muziek en stilte vaak af wanneer ik aan het leren ben of aan artikelen werk. Wanneer ik muziek luister, doe ik dit via Spotify. En laat dit streamingsplatform nou net een aantal hele geschikte afspeellijsten aanbieden. Na vele soorten muziek te hebben uitgeprobeerd, ben ik er inmiddels namelijk wel achter gekomen wat werkt en wat juist niet. Bij mij persoonlijk blijkt instrumentale muziek goed te helpen voor de focus en het zou mij niet verbazen als dat bij andere vrouwen ook het geval is. Hieronder vind je daarom drie afspeellijsten van Spotify die ik zeker aanraders vind.

Peaceful Piano

Meer dan vier miljoen luisteraars gingen je al voor bij het luisteren naar de nummers uit deze afspeellijst. Zoals de titel al verraadt, bestaat deze lijst volledig uit pianomuziek. Hierbij horen ook een aantal bekende pianostukken, zoals “Comptine d’un autre été”. Je weet wel, dat ene nummer uit de film “Amelie”.

Peaceful Guitar

Ook deze lijst is bij mij favoriet. Het idee is hetzelfde als bij bovenstaande lijst, maar dan natuurlijk met alleen gitaarmuziek. Met de 81 nummers die de lijst rijk is kun je precies 3 uur en 58 minuten vullen. Snel wisselen van afspeellijst is dus niet nodig.

Concentration (Piano, Classic & Instrumental)

Deze lijst is denk ik toch wel mijn absolute favoriet. Pianomuziek en klassieke stukken die worden gespeeld door meerdere instrumenten wisselen elkaar af. Wel zijn alle nummers wederom volledig instrumentaal. Met deze afspeellijst ben je overigens helemaal lang zoet: alle nummers bij elkaar opgeteld duren meer dan 22 uur.

Naar welke afspeellijsten luister jij graag als je je moet concentreren? Of luister je liever geen muziek? Laat het ons weten in de reacties!  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here