3 redenen om nieuwe dingen te leren!

0
294

Bij nieuwe dingen leren, denk je misschien als eerste aan kinderen en school. Toch is het natuurlijk helemaal niet het geval dat je alleen maar op school kunt leren. Ook wanneer je van school af bent, kun je nieuwe dingen blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen.

Een boost voor je hersenen

De eerste reden om nieuwe dingen te blijven leren is dat het een boost geeft aan je hersenen. Je traint namelijk je vermogen om te leren en je geheugen. Een Amerikaanse neurowetenschapper, Kelly Lambert, noemt nieuwe dingen leren zelfs ‘vitamine voor je geest, een antidepressivum’. Haar onderzoek laat onder andere zien dat het trainen van je hersenen zorgt voor een lager cortisolniveau, een beter immuunsysteem en een betere nachtrust.

Creatief denken

Ook is het leren van nieuwe dingen goed voor je creativiteit. Creativiteit is namelijk niets meer dan de mogelijkheid om vaardigheden die je geleerd hebt, toe te passen in een andere setting dan gebruikelijk. Deze vorm van creativiteit is ook heel belangrijk bij het oplossen van problemen, want het zorgt ervoor dat je ‘openminded’ kunt denken.

Ontwikkeling

De laatste reden die ik wil bespreken is dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Het maakt niet uit wát je leert, als je maar vooruit gaat. Want stilstand is achteruitgang, zeggen ze wel eens. Als je jezelf niet meer verbetert, kun je ook geen nieuwe doelen meer bereiken. Door nieuwe dingen te leren, ontwikkel je je tot de beste versie van jezelf!

‘Maar hoe doe je dat dan?’ denk je misschien. Er zijn heel veel opties als het gaat om nieuwe dingen leren. Je kunt podcasts volgen, die allerlei interessante onderwerpen bespreken, je kunt boeken of e-boeken lezen, er zijn allerlei filmpjes en documentaires en je kunt natuurlijk ook een cursus volgen.

https://www.dk.com/ca/promotion/big-ideas-series/
https://www.dk.com/ca/promotion/big-ideas-series/

Zelf studeer ik op dit moment, maar daarnaast vind ik het ook leuk om mezelf uit te dagen op andere vlakken dan mijn studie. Op de middelbare school was filosofie altijd mijn lievelingsvak en een tijdje geleden merkte ik dat ik het miste. Daarom heb ik een filosofie-boek gekocht, waar ik heel blij mee ben!
Het heet The Philosophy Book en het komt uit de serie ‘Big ideas simply explained.

Big ideas simply explained
Deze serie heeft boeken over allerlei interessante onderwerpen, zoals sociologie, economie, psychologie, geschiedenis en nog veel meer. Waar je jezelf ook in wilt ontwikkelen, het is er allemaal! Ik heb tot nu toe alleen filosofie, maar ik ben zeker van plan om ook andere boeken uit deze serie aan te schaffen. Deze boeken laten je op een toegankelijke manier kennis maken met een onderwerp, door gebruik te maken van een creatief design en normaal/dagelijks taalgebruik. Dit zorgt ervoor dat je lastige onderwerpen makkelijker kunt begrijpen. Veel mensen vinden filosofie een saai en stoffig onderwerp, maar dit boek heeft het wat dat betreft heel goed aangepakt. Het is totaal niet saai geschreven en elke bladzijde ziet er leuk uit. De teksten zijn ook niet te lang, waardoor je makkelijk even een stukje kunt lezen.

Waar wil jij je nog graag in ontwikkelen? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here