Zomerweer niet gunstig voor Zalando

0
395

Online kleding kopen is van veel vrouwen een verslaving. Iets wat vaak begint met onschuldig scrollen op de website van H&M of Zalando, eindigt vaak met overvolle winkelmandjes en verbazing over hoe het struinen door alleen sale-artikelen je toch nog op zulke hoge kosten kan jagen. Er is een kans dat je de afgelopen tijd bij het surfen op Zalando hebt gemerkt dat de kortingen in de sale gemiddeld hoger waren dan normaal. AD meldde vandaag dat dit te maken heeft met het ongebruikelijke zomerweer waarvan we dit jaar in Nederland hebben kunnen genieten.

Het hete zomerweer leidt namelijk tot een zwakkere vraag naar mode, waardoor de kortingen verhoogd moeten worden. Bovendien zorgt het aanhoudende mooie weer ervoor dat de overgang naar de herfst-en wintercollectie trager verloopt. Dat we nu kunnen genieten van een lange nazomer, vinden vele van ons absoluut geen probleem. Voor modeketens als Zalando is dit echter minder positief. Zo moet Zalando zijn verwachtingen voor de winst en omzet in 2018 naar beneden bijstellen. In hoeverre dit geval is, zal blijken op 6 november. Dan komt Zalando met zijn kwartaalresultaten. Wat de gevolgen zullen zijn voor Zalando moeten we nog zien, maar tot die tijd kunnen wij in ieder geval genieten van hogere kortingen. Een goed excuus voor een online shopsessie, zou ik zeggen.

Bron: https://www.ad.nl/economie/heet-zomerweer-zit-zalando-dwars-bij-verkoop-herfst-en-wintercollectie~a8a89871/

Heb jij deze zomer iets gemerkt van de hogere kortingen? Of vond je het te warm om alleen al aan nieuwe kleren te denken? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here