Mustsee: aandoenlijke reddingsactie na orkaan

0
375

Je hebt de beelden van de vernietigende orkaan Florence ongetwijfeld ergens voorbij zien komen de afgelopen weken. De orkaan teistert de Amerikaanse staten North Carolina, South Carolina en Virginia en veroorzaakt de meest schade en overlast door de overstromingen die ermee gepaard gaan. Dit komt vooral door de enorme regenval: volgens NOS heeft de Amerikaanse weerdienst gemeld dat er de afgelopen dagen meer dan 30 biljoen liter regen gevallen in North Carolina alleen. Het is inmiddels gestopt met regenen, maar doordat het waterpeil in sommige rivieren nog steeds stijgende is, is het overstromingsgevaar nog niet achter de rug.

Door de heftig weersomstandigheden, en waarschijnlijk uit angst voor het water, hebben veel mensen in allerijl hun huis verlaten. Dat sommigen van hen het credo ‘laat alles achter’ nogal serieus hebben genomen, blijkt uit een video die op dit moment de hele wereld overgaat. In deze video is namelijk te zien hoe een vrijwilliger zes honden redt, die opgesloten zitten in iets wat een ondergelopen schuur lijkt te zijn. Hoewel alle schade, overlast en verlies die de orkaan heeft veroorzaakt natuurlijk verschrikkelijk is, levert deze reddingsactie toch aandoenlijke beelden op. De video doet je bovendien de bijzondere manieren realiseren waarop sommige mensen zich belangeloos inzetten voor de wereld om zich heen en dat mensen niet de enige wezens zijn die onder verschrikkelijke omstandigheden als deze gered en geholpen moeten worden. Ik denk dat dit realisaties zijn waar velen van ons nog iets van kunnen leren.

Vind jij deze video inspirerend? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here