The startup game – kaartspel voor ondernemers

0
767

Ken je iemand die het altijd heeft over ondernemen of een nieuw bedrijf beginnen? Dan is dit een leuk spel om cadeau te doen! Het heet ‘The startup game’ en het is een spel waarmee je je ondernemingsdroom waar kunt maken. Je hoeft het natuurlijk niet cadeau te doen, als je zelf ondernemer bent of wilt worden, kun je het ook lekker voor jezelf kopen.

Hoe werkt het spel?

Het spel is ontwikkeld door Bjorn Uyens in samenwerking met drie andere ondernemers. Hoe het werkt, is dat je in zes stappen van een idee naar een product in de markt gaat. Dit doe je door te brainstormen over je idee met de medespelers. Je kun kiezen of je met een eigen idee speelt of met een voorbeeldbedrijf uit het spel. Aan de hand van de kaarten stelt elke speler om de beurt een vraag. Alle spelers denken er even over na en pitchen vervolgens hun idee. Degene die de vraag stelde luistert naar iedereens opties en kiest dat de beste pitcher uit. Diegene wint de kaart en wie de meeste kaartjes heeft aan het einde van het spel, die wint!

Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die in het spel zitten: ‘Who would you hire?’, ‘What would be your marketing compaign?’, ‘Would you prefer Obama or Branson in your virtual board?’ en ‘Is your company a turtle or a tiger?’.

Waarom moet je nu naar de winkel rennnen?

Zo kun je op een gezellige en ongedwongen manier nadenken over projecten of ideeën en hier advies over krijgen van de anderen. Dit motiveert je misschien om door te zetten, of geeft je net dat duwtje in de rug om een volgende stap te zetten. Door de ideeën van de andere spelers, kom je zelf ook weer op nieuwe ideeën en het geeft je inzichten die je eerder nog niet had.

Het spel is voor €15,99 te koop bij Bol.com. Zoals je al aan de vragen kon zien, is het spel volledig in het Engels.

Is dit spel iets voor jou of voor iemand die je kent? Vertel het ons in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here