3 ultieme tips om meer boeken te lezen

0
359
3 ultieme tips om meer boeken te lezen

Na elke zomervakantie neem je het je weer voor: ik ga echt meer lezen! De hele vakantie lang heb je boek na boek verslonden en dat was heerlijk! Kon je dit maar vasthouden wanneer je weer thuis bent, want dan ga je vaak al snel weer op in de dagelijkse beslommeringen en blijven de boeken stoffig en ongeopend in de kast liggen. Herkenbaar? Dit zijn de tips die ik gebruik (én die mij echt helpen) om meer te lezen.

Sleep overal een boek mee naartoe

Ik heb werkelijk elke dag een boek bij me. Het maakt niet uit waar ik heen ga, er is altijd wel een momentje dat je kunt lezen. We hebben tegenwoordig de neiging om elk onbenut moment onze smartphone erbij te pakken, maar die tijd kun je juist zo goed gebruiken om te lezen! Denk aan het openbaar vervoer of de wachtkamer bij de tandarts, allemaal momenten om je boek erbij te pakken en lekker een stukje te lezen. Als mijn tas eigenlijk al te zwaar en te vol is, neem ik ook wel eens mijn e-reader mee, omdat dat toch net iets handzamer is.

Neem lezen op in je routine

Als je veel wilt lezen, moet het een vast onderdeel van je dagelijkse routine worden. Ik vind het zelf heel fijn om te lezen voordat ik ga slapen. Je hoort steeds vaker dat het niet goed is om naar schermen te staren voordat je naar bed gaat, dus ik probeer dat ook zo min mogelijk te doen. Lezen voor het slapen vind ik ideaal, want ik kom er heerlijk van tot rust. Ook lees ik sinds kort in de ochtend, voordat ik m’n bed uitstap. Nu denk je misschien – daar heb ik toch geen tijd voor?! Ik heb mijn 20-minuten-durende-snooze-tijd vervangen door 20 minuten lezen en dat bevalt goed!

Stom boek? Houd er mee op!

Ik herken dit dilemma goed: je hebt (veel) geld uitgegeven aan een boek, maar hij is toch niet zo leuk als je had gedacht… Wat doe je dan? Het voelt zonde om het boek op te geven, maar toch kun je het beter wel doen. Als je jezelf met tegenzin door een boek moet worstelen, word je niet meer blij van het lezen en zul je het laten versloffen. Zo kan één stom boek er voor zorgen dat je een hele tijd niet leest. En dat boek hoef je niet weg te gooien! Geef het aan iemand waarvan je denkt dat diegene het wél leuk vindt of breng het naar een kringloopwinkel. Wie weet heeft iemand anders er nog veel plezier van!

Zou jij meer willen lezen? En hoe doe je dat? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here