Help Greenpeace in de strijd tegen ontbossing!

0
415
Help Greenpeace in de strijd tegen ontbossing!

Greenpeace is een organisatie die opkomt voor een groene en vreedzame wereld. Ze nemen het op tegen bedrijven die het milieu schade toebrengen en overheden die niet genoeg doen om het te beschermen. Toen ik laatst het station uitliep, werd ik aangesproken door iemand van Greenpeace die mij vertelde over een nieuwe actie. Hij vertelde over palmolie en hoe de afgelopen drie jaar al 260.000 voetbalvelden aan bos gekapt zijn voor dit goedje. Een deel hiervan gaat om illegale ontbossing zonder de juiste vergunningen en bosbranden die zijn aangestoken om land vrij te maken voor plantages. Zoals we weten is het kappen van bossen een groot probleem en daarom komt Greenpeace in actie!

Wat zijn de gevolgen

De grote stukken regenwoud worden gekapt om oliepalmplantages aan te leggen. Dit heeft grote gevolgen. Als eerste zorgt dit ervoor dat de lokale bevolking en de dieren hun leefgebied verliezen. Verder zorgt het droogleggen van de grond voor risico op branden, waardoor bijvoorbeeld Indonesië elk jaar last heeft van grote branden. De rook die hierbij in de lucht komt, zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen bij de mensen in de omgeving. Ook komt er bij de branden veel CO2 vrij, wat slecht is voor het milieu. Als laatste zorgt het gebruik van pesticiden op de plantages voor uitputting van de grond, waardoor het onherstelbaar beschadigd raakt.

Wat wil Greenpeace

Greenpeace streeft ernaar dat er geen bossen meer gekapt worden voor de aanleg van oliepalmplantages, dat mensenrechten worden gerespecteerd en dat er verantwoord wordt geteeld. Helaas is dit nog ver weg van de realiteit. 21 september werd bekend dat de Indonesische President, Joko Widodo, de mogelijkheid om nieuw land aan te wijzen voor de aanleg van palmolie-plantages heeft opgeschort voor drie jaar. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar het is nog niet genoeg. Zo schuift het probleem alleen maar op. Greanpeace pleit daarom voor een compleet en permanent verbod op ontbossing voor palmolie.

Doneren

Er staan elke dag door heel Nederland mensen van Greenpeace bij stations en scholen om mensen over deze actie te vertellen. Het doel is dat meer mensen lid worden van Greenpeace en geld doneren. Met deze steun kan Greenpeace deze acties houden en stapje voor stapje werken naar een groenere wereld.

Wil jij graag bijdragen aan deze belangrijke ontwikkelingen? Op deze pagina kun je geld doneren aan Greenpeace en zie je wat je nog meer kunt doen om een verschil te maken.

Bron: https://www.greenpeace.org/nl/

Doneer jij aan Greenpeace? Wat vind je van deze actie? Laat het weten in de reacties!

Wil je meer lezen over het beschermen van de natuur? Lees dan dit artikel over inspirerende vrouwen die de natuur beschermen:
In verband met Internationale Vrouwendag vraagt het Wereld Natuur Fonds om hun vrouwelijke rangers in het zonnetje te zetten. Uiteraard doen we dat graag.
Maak kennis met vrouwen die neushoorns, leeuwen, olifanten, en luipaarden met hand en tand beschermen en zich inzetten voor ecoducten en andere veilige dierenovergangen… Lees verder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here