Verantwoord ijs eten? Het kan!

0
422

Soms is er niets fijner dan aan het einde van de dag de gordijnen dichttrekken en op de bank te kruipen met je grote liefde: een flinke bak ijs. Heerlijk. Het gebeurt echter ook vaak genoeg dat je oog geheel onbedoeld valt op het gemene vakje op de pot waarin het aantal calorieën vermeld staat. Helaas, roomijs is nog steeds niet gezond. En ja, de cijfers in het betreffende vakje zijn er vrijwel altijd drie naast elkaar. Dit is vaak al genoeg om de ijsetende vrouw met een knagend schuldgevoel op te zadelen. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat ik hierin de enige ben. Het blijft toch jammer dat iets wat zo goed voelt uiteindelijk niet zo goed blijkt te zijn.

Gelukkig is er nu een oplossing voor dit ‘probleem’. En deze komt fijn genoeg van de makers van een van onze favoriete ijsmakers… Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s heeft nu namelijk “Moo-phoria” geïntroduceerd. Deze variant van het bekende ijsmerk bevat volgens de verpakking namelijk 50% minder vet dan vergelijkbaar schepijs. Bovendien zitten er in de smaken ‘chocolate cookie dough’ en ‘caramel cookie fix’ respectievelijk maar 132 en 128 calorieën per 100 milliliter. En wat nog fijner is: deze smaken zijn sinds kort gewoon in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen. Net als de rest van het ijs van Ben & Jerry’s is Moo-phoria wel wat aan de dure kant, maar aangezien het je de kans biedt om op een enigszins verantwoorde manier ijs te eten, vind ik het toch een aanrader.

Zelf heb ik onlangs de smaak ‘caramel cookie fix’ geprobeerd en die is zeker niet verkeerd. Ik had in ieder geval niet het idee dat ik “gezonder” bezig was dan normaal, terwijl dit toch wel het geval is. Ben & Jerry’s bekende ‘cookie dough’ blijkt namelijk meer dan twee keer zoveel calorieën te bevatten dan het ijs dat ik in mijn schaaltje. Het is natuurlijk totaal geen schande om zo nu en dan ‘ongezondere’ ijsvarianten als deze schaamteloos in een keer weg te werken, maar als het een keer op een iets meer verantwoorde manier kan is dat mooi meegenomen. Toch?

Heb jij Moo-phoria al geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here