Minder investeringen in start-ups van vrouwen

0
359
minder investeringen in start-ups van vrouwen

Uit onderzoek van Eva de Mol van de Vrije Universiteit is gebleken dat start-ups van mannen vaker kapitaal van Nederlandse investeringsfondsen krijgen dan start-ups van vrouwen of zelfs gemengde teams.

De Mol ziet het als een groot probleem dat zo’n homogene groep, namelijk alleen mannen, de monopolie heeft op innovatie en daardoor beslist welke producten en technologie we terug zullen zien in de toekomst. Daarnaast is het een probleem dat vrouwen niet dezelfde kansen krijgen als mannen. Hierdoor wordt het ondernemerstalent van veel vrouwen niet benut en worden er geld en kansen verspeeld, aldus De Mol.

De Mol geeft een voorbeeld van een bedrijf dat kledingboxen samenstelt en maandelijks opstuurt naar klanten, Stitch Fix. Dit is een goed concept dat ook nog eens werkt, maar het lukte maar niet om financiering te krijgen. Totdat een grote investeerder van zijn secretaresses hoorde dat ze regelmatig deze boxen kopen, pas toen kreeg hij interesse en inmiddels is dit een beursgenoteerd bedrijf.

Bron: https://www.nu.nl/economie/5481743/nederlandse-investeerders-steken-amper-geld-in-start-ups-van-vrouwen.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here