Winnie de Poeh is eigenlijk een vrouw(tje)

0
420

In deze week voor Internationale Dierendag trakteren we je (meer dan gewoonlijk) op verhalen, feiten en nieuwtjes uit de dierenwereld, uiteraard in relatie tot (super0vrouwen. Neem nou Winnie De Poeh. Dat is geen lompe Britse teddybeer, maar een echte berin. Het bekende vriendje van Christopher Robin blijkt vernoemd te zijn naar een zwarte beer uit de Londense dierentuin, die de naam Winnie kreeg omdat zij uit de Canadese stad Winnipeg kwam.

Finding Winnie
Dat meldt het het prentenboek ‘Finding Winnie’, geschreven door de achterkleindochter van de soldaat die Winnie destijds meenam naar Engeland. Luitenant Harry Colebourn werd vanuit Winnipeg aan het begin van de Eerste Wereldoorlog naar Europa gestuurd om als dierenarts de paarden van de soldaten te verzorgen. Tijdens zijn reis ontmoette hij een man met een jonkie van een zwarte beer.

Mascotte
Colebourn neemt het jonge beestje onder zijn hoede en geeft de man er $20 voor. Winnie werd de officieuze mascotte van het regiment van Colebourn. Maar toen de eenheid van naar Frankrijk moest, besefte Colbourn dat hij de berin moest opgeven en liet hij haar achter in de Londense zoo. Daar kwam een kleine jongen, genaamd Christopher Robin, haar bezoeken. Hij was zo dol op deze levende Winnie dat hij zijn eigen teddybeer naar haar vernoemde. Christopher’s vader was ene A.A. Milne, de auteur van de succesvolle Winnie de Poeh verhalen. The rest is history.

Poeh hee
Lindsay Mattick, de achterkleindochter van de luitenant, wilde haar kinderen dit familieverhaal niet onthouden en maakte samen met illustratrice Sophie Blackall een prentenboek. “Veel Canadezen kennen het verhaal en de geschiedenis van Winnie, maar in de rest van de wereld is dit nog niet het geval. Mensen beseffen niet eens dat zij een echte beer was. Ik wil mensen die van Winnie de Poeh houden laten zien dat het werkelijke verhaal achter haar minstens zo mooi en bijzonder is”, aldus de auteur bij ABC News. Wij zeggen: Poeh hee……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here