Renée Lamboo helpt je omgaan met geld!

0
503

Financiën is niet ieders favoriete onderwerp. Concreet nadenken over de manieren waarop we ons geld besteden doen we vaak dan ook niet graag. Toch is het soms geen slecht idee om hier bewust mee aan de slag te gaan. Iemand die dit ook inzag is Renée Lamboo. Renée omschrijft zichzelf als “journaliste die per ongeluk geobsedeerd raakte door personal finance, oftewel door geld”. Deze obsessie deelt zij met de rest van de wereld op haar blog ‘PorteRenee’. Deze blog is volledig gericht op het verstrekken van tips over allerhande financiële zaken, aan de hand van verschillende rubrieken: sparen, besparen, verdienen, hypotheek, aflossuccesverhaal en ‘waar doet ze het van?’.

How 2 spend it

Na wat research kwam ik er echter achter dat Renée het niet bij alleen ‘PorteRenee’ heeft laten zitten. Deze geldbewuste supervrouw blijkt namelijk ook de eigenaar te zijn van de site ‘How 2 spend it’. Deze site is tevens gericht op geldzaken, die, zoals de site zelf verkondigt, op een leuke manier worden behandeld: “geen mannen in pakken, maar geldverhalen van vrouwen zoals jij en ik”. De beide door Renée beheerde websites sluiten dus goed aan bij de behoeften van supervrouwen die op zoek zijn naar financiële begeleiding op een leuke en inspirerende manier.

Inspirerend verhaal

Renée dient zelf als het beste voorbeeld van wat er kan gebeuren wanneer de geldbewuste knop omgaat. Haar verhaal is namelijk ronduit inspirerend. Op haar 26e kampte Renée met torenhoge schulden, nadat haar relatie ten einde was beëindigd en zij achterbleef met een huis dat door de crisis 25000 euro minder waard was geworden. Toen ze dit huis na drie jaar eindelijk voor een nóg lagere prijs wist te verkopen, was haar schuld inmiddels opgelopen tot 40.000 euro. Renée ging echter niet bij de pakken neer zitten: ze klom uit het dal door te leren sparen en besparen. Bovendien ontdekte zij een nieuwe waarde van geld: geld kwam voor haar gelijk te staan aan onafhankelijkheid. Deze boodschap draagt zij nu uit op haar blogs, om zo anderen te informeren en te inspireren.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op een van de sites door te klikken op een linkje hieronder:

https://www.porterenee.nl/
https://how2spendit.nl/

 Wat is jouw beste financiële tip? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here