Precies op tijd zijn voor je bus? Gebruik deze website!

0
561

Je herkent de volgende situatie vast wel: je bent een gezellig avondje uit geweest met vriendinnen en hebt voor de verandering met het openbaar vervoer gereisd, zodat je jezelf het genot van een tweede wit wijntje niet hoefde te ontzeggen. Eenmaal aan het einde van de avond gekomen, heb je spijt van dit besluit. Want natuurlijk staat er precies die avond een meedogenloos gure wind en is het beginnen het te regenen op het moment dat jij je eerste stap buiten het restaurant zette. Half rennend begeef je je naar de bushalte. gerustgesteld door de gedachte dat je precies op tijd bij de bus zal arriveren en dus niet langer natgeregend zal worden dan nodig is. En dan gebeurt het ergste: de verlichte letters op het bord geven aan dat de bus tien minuten vertraging heeft.

Ik denk dat vrijwel iedereen die wel eens met het openbaar vervoer reist zich ooit in deze situatie heeft bevonden. Daar sta je dan, met de wind blazend door je toch net iets te dunne panty. Dat zijn de momenten waarop die tien minuten twee uur lijken te duren.

Gelukkig bestaat er een website die een oplossing biedt voor dit probleem. Een vriendin wees mij namelijk vorige week op de site https://ovzoeker.nl/. Met OV-zoeker kun je per halte opzoeken hoelang het nog duurt voor jouw vervoer arriveert. Dit wordt vervolgens tot op de seconde aangegeven. Deze website is dus een heel stuk specifieker dan ons vertrouwde Google Maps of 9292 en zorgt ervoor dat je precies op tijd bij je bus of tram aankomt. Ik vind OV-zoeker daarom zeker een aanrader, vooral gezien het steeds herfstiger wordende weer.

Eén klein minpuntje: als je ergens binnen staat met zicht op de halte, kan het nogal zuur zijn als de bus net is komen aanrijden terwijl jij haar aankomsttijd aan het opzoeken was. Niet dat dit mij al is gebeurd, hoor…

Lijkt OV-zoeker jou een handige website? Laat het ons weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here