Een milieubewust bakkie koffie

0
443

De meeste mensen rennen wanneer ze op hun werk aankomen rechtstreeks naar de koffieautomaat. Al voor ze hun werkplek hebben bereikt hebben ze hun vaste bakkie achterover geslagen. Het bekertje van plastic en karton, achteloos uit de grote stapel getrokken, verdwijnt zonder verdere aandacht in de prullenbak. Aan het eind van de dag hebben de paar eenzame bekertjes echter gezelschap gekregen van een groot aantal soortgenoten. Erbij stilstaand dat dit elke dag en in een ontelbaar aantal bedrijven en instanties gebeurt, kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat koffiedrinken uit bekertjes van plastic of karton niet zo goed is voor het milieu.

Er is echter een manier van koffiedrinken die beter is voor het millieu. Vandaag kwam ik bij de koffieautomaat namelijk een vriend tegen, die zijn eigen beker uit zijn tas haalde toen hij aan de beurt was. Deze beker had ongeveer hetzelfde formaat als de wegwerpbekers die je normaal gebruikt, wat vaak een stuk handiger is dan het meeslepen van een enorme thermosfles. Bovendien vertelde mijn medestudent mij dat de beker gemaakt is van bamboe. Een koffiebeker van handig formaat, die je kan hergebruiken en die ook nog eens goed is voor het milieu. Wat wil je nog meer?
Daarom heb ik even een rondje internet gedaan, waarbij ik stuitte op enkele groene websites die deze bamboebekers verkopen. Hieronder vind je enkele suggesties:

Ecoffee Cup Bamboe Koffiebeker


https://www.greenpicnic.nl/Bamboe-Servies/bekers-glazen
https://www.eco-logisch.nl/Eco-Import-Bamboe-Koffie-beker-met-deksel—Roze-7598

De meeste prijzen liggen ongeveer rond de 12 euro. Op de laatste website verkopen ze de bekers echter voor 5 euro. Wel is de keuze uit designs is op deze site beperkter. Verder levert elke site de bekers inclusief een deksel, waardoor je de vieze beker terug in je tas kunt stoppen zonder dat je tas onder de koffieresten komt te zitten.

Dus voel je nu de behoefte om wegwerp voor herbruikbaar in te ruilen? Dan weet je waar je moet zijn!

Lijkt de bamboebeker jou een goed alternatief voor wegwerpbekertjes? Laat het ons weten in de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here