Steeds meer vleesvervangers in de supermarkt

0
444
steeds meer vleesvervangers in de supermarkt

De supermarkten maken het ons steeds makkelijker om vegetariër of flexitariër te worden. Het aanbod aan vlees vervangende producten stijgt namelijk snel. Er is een wereldwijde trend gaande waarbij mensen zo veel mogelijk plantaardig voedsel en minder vlees willen eten. Ook wordt het steeds meer geaccepteerd om parttime vegetariër of flexitariër de zijn. Dit houdt in dat je niet volledig stopt met vlees eten, maar dat je wel bewust nadenkt over je consumptie en bijvoorbeeld alleen in het weekend vlees eet. De supermarkten hebben deze trend gemerkt en spelen daar slim op in.

Vleesvervangers zijn booming

De markt voor vleesvervangers was tot voorheen nog klein, maar de markt groeit hard. Daarom grijpen de multinationals en Nederlandse supermarkten hun kans om een plekje op de markt te veroveren. Eind augustus lanceerde McDonald’s bijvoorbeeld twee nieuwe vegetarische kipburgers van Valess. Maar ook Unox komt met een vegetarische rookworst en Mora met een vegetarische ‘draadjesvleeschkrocket’. Supermarktketens Albert Heijn en Jumbo gaan mee met deze ontwikkeling en breiden het vegetarische aanbod steeds verder uit. Een uitbreiding van lekkere vleesvervangers zal uiteindelijk steeds meer mensen over de drempel halen om minder vlees te gaan eten.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Eet je zelf vlees of ben je vegetariër? Laat het weten in de reacties hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here