Podcast over vrouwelijk ondernemerschap

0
443
Podcast over vrouwelijk ondernemerschap

De laatste tijd luister ik graag naar podcasts, aangezien je het op elk moment van de dag even tussendoor kunt doen. Ik luister vaak een podcast als ik in de trein zit of als ik van het station naar de universiteit loop. Er zijn allerlei soorten podcasts te vinden: over het nieuws, comedy, educatief, over sport, over politiek, het is er allemaal! In sommige podcasts is één persoon aan het woord, soms is het een interview en ook vaak zijn het meerdere mensen die een gesprek/discussie voeren.

Podcasts over ondernemen en innovatie

De podcast die ik vandaag aan jullie wil aanraden, is een interview-podcast die op YouTube is gepubliceerd door Bert. Hij maakt podcasts over ondernemen en innovatie. In deze podcast interviewt hij Helena Gheeraert, die vertelt over vrouwelijk ondernemerschap, de balans tussen ethiek en winst maken, de Leeuwenkuil, het startup landschap en Helena’s toekomst als ondernemer. Erg interessant dus voor vrouwen die meer willen weten over ondernemen en graag een vrouwelijke ervaringsdeskundige aan het woord horen!

De carrière van Helena Gheeraert

De Vlaamse Helena is een echte ondernemer en is daarom haar bedrijf Wonky gestart. Met dit bedrijf gaat ze voedselverspilling tegen en in de afgelopen twee jaar heeft ze al tonnen groenten gered. Hiervoor werkte Helena bij Proximus, een internet- en telefoonprovider in België, maar daar voelde ze zich niet zinvol. Ze vroeg zich af waar ze mee bezig was en wilde graag iets doen wat impact had. Ze werd geïnspireerd voor haar bedrijf door documentaires over voedselverspilling en is zich toen in dit onderwerp gaan verdiepen.

Ik vind dit een erg inspirerende een leerzame podcast. Het is erg toegankelijk en makkelijk te begrijpen, omdat Helena het vertelt aan de hand van haar eigen verhaal. De podcast duurt 50 minuten, wat wel langer is dan de gemiddelde podcast, dus neem er rustig de tijd voor.

Luister jij wel eens naar een podcast? Wat is jouw favoriet? Deel het in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here