Kinderen van homoseksuele koppels niet minder gelukkig

0
507

Kinderen met ouders van hetzelfde geslacht blijken even gelukkig te zijn als kinderen die opgroeien met een vader en een moeder. Dit blijkt uit onderzoek van Henny Bos. Zij hield afgelopen vrijdag haar oratie aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee aanvaardde zij officieel haar positie als hoogleraar Sexual and Gender Diversity in Families and Youth aan de Faculteit der Maatschappij – en Gedragswetenschappen van dezelfde universiteit. In februari benoemde de UVA haar al tot hoogleraar.

Geen verschil

Uit het onderzoek van Henny Bos komt naar voren dat het voor de relatie tussen ouder en kind niet uitmaakt of deze ouder ook de biologische ouder van het kind is. Bovendien blijken kinderen met twee moeders of twee vaders volgens Henny Bos niet meer angsten of depressies te hebben en ook niet meer grensovertredend gedrag te vertonen.

Gemixte signalen

Wel toont een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau dat de maatschappij gemixte signalen geeft wanneer het gaat om acceptatie van homoseksueel ouderschap. Zo vindt driekwart van alle Nederlanders dat homoseksuele koppels een kind moeten mogen adopteren, terwijl een zelfde aantal mensen vindt dat een kind zowel een vader als een moeder nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Rol van de ouder

Henny Bos stelt dat kinderen veerkrachtig omgaan met onbegrip over homoseksueel ouderschap en met vragen als: wie is je echte moeder? Bij het creëren van deze veerkrachtigheid lijken de rol van hun ouders en hoe zij hun kinderen voorbereiden op de manier waarop de samenleving reageert heel belangrijk te zijn.

Bron: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/kinderen-met-twee-moeders-of-vaders-zijn-net-zo-gelukkig-als-kinderen-met-heteroseksuele-ouders~b602bb35/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here