Roze loper-avonturen bij de première van Zwaar Verliefd!

0
665

Vorige week donderdag 11 oktober liet Saskia in een blogpost weten dat wij de kans hadden gekregen om de première van de nieuwe Nederlandse romantische komedie ‘Zwaar Verliefd!’ bij te wonen. Hiervoor reisden wij vanuit de Randstad af naar Den Bosch, waar het grootste deel van de film zich afspeelt. Vol verwachtingen kwamen wij aan bij Kinepolis, de bioscoop die de première mocht hosten. Vóór deze bioscoop was een felroze loper uitgerold, waarover verschillende castleden en andere bekende Nederlands aankwamen. En dit bood ons, ongeduldig trappelend aan de rand van deze loper, natuurlijk de perfecte kans om een aantal interviews af te nemen. Hoe dat ons is afgegaan, zie je in in het filmpje hieronder.

Waar gaat Zwaar Verliefd! over?

Zoals al eerder gezegd, is Zwaar Verliefd! een romantische komedie. Het luchtige verhaal gaat over de eeuwige strijd tegen onzekerheid en de zoektocht naar liefde. Dit alles komt terug in het personage Isa, gespeeld door Barbara Sloesen. Ze is een jonge, succesvolle dierenarts, máár ze is onzeker over haar lijf en de liefde. Daarom kiest ze ervoor om de Bossche bollen te laten voor wat ze zijn en met haar zusje, gespeeld door Abbey Hoes, te gaan knallen in de sportschool. Op een dag komt Ruben, gespeeld door Jim Bakkum, haar dierenartspraktijk binnen met zijn labrador Bo. Isa redt Bo van een chocoladevergiftiging en valt als een blok voor haar baasje. Wat ze maar niet kan geloven, is dat hij haar ook heel leuk vindt. Haar vriendinnen, gespeeld door Liza Sips en Jamie Grant, zien echter meteen hoe de vork in de steel zit en geven Isa een peptalk om achter haar droomman aan te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

Wat vonden wij van de film?

Wanneer we Zwaar Verliefd! in één woord zouden moeten omschrijven, zouden we kiezen voor het woord ‘heerlijk’. Zwaar Verliefd is namelijk écht zo’n film die je in elke staat kunt kijken: als je een beetje somber bent en niets anders wil doen dan in je eentje wegkruipen op de bank, kunnen de komische scènes en ongemakkelijke acties van Isa je makkelijk opvrolijken. Maar de film doet het waarschijnlijk nog beter tijdens een filmavondje met vriendinnen, zoals Isa en haar vriendinnen in de film meerdere keren organiseren. Sla jullie favoriete chips of chocola in – of wie weet wel een paar Bossche bollen –  en met Zwaar Verliefd! als middelpunt, is een heerlijk gezellige middag gegarandeerd.

Als je alleen maar blij wordt van films met diepgaande verhalen, ben je bij deze film echter niet helemaal aan het juiste adres. Net als bij veel andere romantische komedies, is de verhaallijn namelijk een beetje oppervlakkig en een variatie op het welbekende ‘meisje ontmoet jongen en wordt verliefd’-patroon.

Dit neemt niet weg dat wij Zwaar Verliefd! zeker een aanrader vinden. De filmt kent zowel komische als ontroerende scènes en een ongemakkelijke hoofdpersoon, de knappe man waar ze een oogje op heeft, twee liefdevolle vriendinnen een behulpzaam zusje en – als kers op de taart – een aandoenlijke labrador vormen een winnende combinatie. Verder is volgens ons vooral de laatste grote scène er een om naar uit te kijken. Wat zich hierin precies afspeelt, verklappen we natuurlijk nog niet, maar we kunnen wel zeggen dat het iets te maken heeft met een supermarkt en dat het de favoriete scène is van hoofdrolspeelster Barbara Sloesen. In ons interview met haar zie je waarom!

Onze ervaringen

Saskia:

11 oktober was het zo ver en gingen we naar de première van de film Zwaar Verliefd. Het was voor Rosalie en voor mij de eerste keer dat we aan de rode loper stonden en vragen mochten stellen aan acteurs. Toen we aankwamen zagen we hele cameraploegen met enorme camera’s en professionele apparatuur, maar we lieten ons niet afschrikken en eisten ons eigen plekje aan de rode loper op. Het was heel leuk om de acteurs en de schrijfster te spreken. Na het rode loper moment gingen we naar binnen in Kinepolis en kregen we een bandje met onze zaal. De film werd namelijk in maar liefst 7 zalen tegelijk gedraaid! We hebben hard gelachen tijdens de film en ook de borrel erna was gezellig.

Rosalie:

Onze allereerste première… Wat een ervaring was dat! Ik vond het vooral leuk om te merken dat ook wij, terwijl we als apparatuur alleen een hele scherpe telefooncamera en een clip-on micorfoontje hadden, tijd kregen voor interviews met de acteurs en de schrijfster van het boek waarop de film is gebaseerd.
De interviews die ik het leukst vond, waren die met hoofdrolspeelster Barbara Sloesen en schrijfster Chantal van Gastel. Zij waren beide namelijk ontzettend enthousiast en gingen heel uitgebreid in op de vragen die we stelden.
Behalve dat ik heel erg heb genoten van de interviews vooraf, de film zelf en de borrel erna, heb ik – en ik denk dat ik hierbij ook voor Saskia spreek – ook veel geleerd van deze ervaring. Het grootste leerpunt hierbij was dat je soms gewoon lef moet tonen en niet bang moet zijn om op mensen af te stappen. Maar als je het filmpje bekijkt, denk ik dat je wel kunt concluderen dat wij hierin geslaagd zijn.

Kortom, mocht je nog niet behoren tot een van de 80000 mensen die Zwaar Verliefd de afgelopen weken bezocht heeft, dan raden wij je zeker aan om dit nog te doen en zwaar verliefd te worden op deze heerlijke romcom!

Heb jij Zwaar Verliefd! al gezien? Laat het ons weten in de reacties!

 

(Mocht je het bericht waarin Saskia iets meer vertelt over de achtergrond van de première, gemist hebben, aarzel dan vooral niet om dit artikel er nog even bij te pakken!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here