Dit wil je niet missen in Belfast, Ierland!

0
345
dit wil je niet missen in Belfast, Ierland

Afgelopen april ben ik voor 4 dagen naar Belfast in Ierland geweest. Ik ging samen met mijn vriend en allebei kenden we de stad nog niet. Het was onze eerste keer in Ierland. Wat ons bij aankomst meteen opviel was het heerlijke accent dat ze daar hebben. Iedereen klinkt zo vriendelijk wanneer ze praten. Hoewel we er maar kort waren, hebben we ons best gedaan om zo veel mogelijk van de stad in ons op te nemen. We zijn zelfs een dag buiten de stad gegaan om de omgeving te ontdekken. Mocht je Belfast ook een keer willen bezoeken, dan zijn dit de bezienswaardigheden die ik je zeker kan aanraden:

City sightseeing Hop On / Hop Off

Dit is een van de eerste activiteiten die we deden in Belfast. We kenden de stad nog niet en daarom leek het ons handig om een tour te doen. We zaten bovenop zo’n typische rode dubbeldekker-bus zonder dak, waardoor we konden genieten van het uitzicht. Ondertussen vertelde een gids wat we allemaal zagen. Het indrukwekkendste om te zien vond ik de muur die de twee helften van Belfast tot op de dag van vandaag van elkaar scheidt. Ik vind deze tour echt een aanrader, want hierdoor weet je meteen waar de bezienswaardigheden te vinden zijn. Je hoeft uiteraard niet de hele tour te doen, je kunt overal uitstappen wanneer je wilt en iets gaan bezoeken.

Crumlin Road Prison Guided Tour

Een van de stops op de route van de bus was de Crumlin Road Prison. We zijn hier uitgestapt en hebben een tour met een gids gedaan. Deze gevangenis heeft 150 jaar lang gefunctioneerd en is nu open voor publiek. De gids vertelde ons spannende verhalen over gevangen die hebben weten te ontsnappen uit deze gevangenis, maar ook over de gevangenen die er aan de galg zijn gehangen. Als je weer buiten komt, kunt je ook nog een leuk kiekje maken in een (neppe!) guillotine.

Titanic museum

Een van de dingen waar Belfast om bekend staat is dat de Titanic er is gebouwd. Ter ere van de Titanic is een museum gemaakt. Niet een saai of stoffig museum, nee juist een heel interactief museum, dat leuk is voor alle leeftijden. Je volgt het hele proces van de bouwtekeningen, totdat het schip helemaal af was, tot het zinken van het schip. In het museum zit zelfs een attractie, waarmee je in een soort droomvlucht-karretje (van de Efteling) door het bouwproces van de Titanic zweeft.

Giants Causeway Day Tour

Als laatste, maar misschien wel het leukste, deden we een dagtour naar de Giants Causeway. We gingen op pad met een bus vol mensen en een hele enthousiaste gids, die de hele dag (in zijn mooie Ierse accent) aan elkaar heeft gepraat. We vertrokken al vroeg in de ochtend en werden ’s avonds weer teruggebracht naar de stad. Onderweg waren voor ons de hoogtepunten: Giant’s Causeway en Carrick-a-Rede Rope Bridge.

Giant’s Causeway is een grote rotsformatie, bestaande uit zo’n 40.000 basaltzuilen. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is heel bijzonder om te zien. Deze bijzondere rotsformatie is al 60 miljoen jaar oud en is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting. Eerst kregen we hier een rondleiding met veel uitleg over de plek en daarna mochten we zelf een kleine route lopen.

Later op de dag kwamen we bij Carrick-a-Rede Rope Bridge. De naam zegt het al, het is een touwbrug die het kleine eilandje Carrick-a-Rede verbindt met het vaste land. We mochten zelf over deze brug lopen en wat tijd besteden op het eilandje.

Dit waren de bezienswaardigheden die je naar mijn mening niet kunt missen tijdens een bezoek aan Belfast!

Ben je wel eens in Belfast geweest of zou je dat nog graag eens doen? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here