Zeven vrouwen, zeven verhalen: het Supervrouwen buffet

1
548

Dat alle vrouwen andere visies en ervaringen hebben, is een feit. Toch levert het verrassende resultaten op wanneer je zeven supervrouwen met verschillende expertises samenbrengt. En dit is precies dat wij hebben gedaan. Op dinsdag 9 oktober organiseerde Superwomen namelijk met behulp van de Buffettenboer een diner met het team en vier bijzondere vrouwen: Tineke de Blank, Ninja Kors, Monique Hoogkamer en Linne van Straten. Zij kregen hierbij de kans om elkaar en ons van Superwomen te leren kennen en tegelijkertijd te genieten van verschillende Italiaanse gerechten.

Wendy:

Wat is er nu mooier dan een avond praten met interessante vrouwen? En interessant is iedere vrouw naar mijn mening. Wat is dat toch dat vrouwen daar altijd zo bescheiden over zijn? Neem nu maar van mij aan dat als je een paar vragen stelt aan een willekeurige vrouw er altijd een mooie anecdote of een interessant verhaal komt. Wat vaker die verhalen met elkaar delen was onze opzet en de gesprekken hebben onze verwachtingen meer dan overstegen. Hou de blog in de gaten want we gaan natuurlijk een aantal van die verhalen met jullie delen in de categorie Her Story.

Saskia:

Onderweg naar het buffet, staand in een overvolle trein, hadden Rosalie en ik het erover dat we geen idee hadden wie we zouden gaan ontmoeten. ‘4 succesvolle supervrouwen’ is wat we wisten. Toen we aankwamen was de tafel al mooi gedekt en al snel kwamen de vrouwen één voor één binnen. Ondanks dat we elkaar nog nooit hadden gezien, kwamen er binnen de kortste keren mooie gesprekken op gang. De koetjes en kalfjes lieten we al snel achter ons en we raakten verwikkeld in interessante gesprekken over carrière maken, vrouw zijn en alles wat daarmee te maken heeft. Toen we een voorstelrondje deden, waarbij elke vrouw in het kort vertelde wie ze was en wat ze deed, luisterde ik vol bewondering. Wat een kennis en ervaring hebben deze vrouwen, en wat een lef ook!

Wat ik bijzonder vond, was dat ik me geen enkel moment ‘minder’, ‘jonger’ of ‘onervaren’ heb gevoeld. Natuurlijk, ik sta pas aan het begin van mijn carrière en ik heb veel minder ervaring dan de vrouwen waarmee ik dat heerlijke Italiaanse buffet deelde, maar dat maakte niet uit. Wat mij betreft laat dat alleen maar zien hoe waardevol het is als vrouwen elkaar steunen en waarderen, in plaats van omlaag halen. Hoe mooi zou het zijn als dit altijd zo zou gaan?

Rosalie:

Wat mij vooral bij zal blijven van het buffet, zijn de interessante gesprekken en nieuwe inzichten die ontstonden. Zet zeven vrouwen, waarvan het grootste deel elkaar nog niet kent, bij elkaar en na een tijdje is de lucht vol van talloze verhalen, visies en adviezen. Dit bewijst bovendien maar weer eens hoeveel vrouwen van elkaar kunnen leren.

De vier vrouwen die ons vergezelden bij het buffet hebben gemeenschappelijk dat zij allemaal onderneemsters zijn en dus een eigen bedrijf hebben. En inderdaad: bedrijf, niet ‘bedrijfje’. Tijdens het buffet werd namelijk duidelijk dat het grootste deel van de aanwezige vrouwen de kriebels kreeg van dit verkleinwoord. Het verkleinen van dit woord staat volgens hen namelijk gelijk aan het bagatelliseren van je eigen prestaties. Ik vond dit een interessante observatie, aangezien veel vrouwen – inclusief ikzelf –  soms een sterke neiging hebben om wat zij bereikt hebben als onbelangrijk af te doen. Het is bijzonder om je te beseffen dat dit alleen al terug te zien is in het gebruiken van een verkleinwoord en doet je inzien hoeveel verschil het kan maken om dingen simpelweg op een iets andere manier te beschrijven.

Los van de nieuwe dingen die ik dinsdag heb geleerd en de inspirerende verhalen die mij zullen bijblijven, was het natuurlijk ook ontzettend gezellig. Lekker kletsen onder het genot van een enorme hoeveelheid Italiaans eten: dat zijn de beste avonden.

En dan nog even wat over De Buffettenboer

Want dat hebben ze wel verdiend. Deze avond is voor mij totaal relaxed verlopen omdat ik helemaal niets hoefde te doen. Op de dag zelf werd het buffet gebracht in boxen die je niet in de koelkast hoeft te doen, ze hebben er koelelementen bij. Heel fijn: een sms-je geeft aan wanneer ze komen, met een half uurtje speling, zodat je niet de hele dag thuis hoeft te blijven zodat je de koerier niet mist.

Alles wat je nodig hebt zit erbij: zelfs bestek, servetjes en borden (niet van plastic). Twee uur van tevoren stak ik de branders aan zodat het eten opwarmde en je hoeft niet te roeren o.i.d. Vlak van tevoren alles uitgestald en de broodjes nog even in de oven (omdat ik warm brood nu eenmaal lekkerder vind). Na de ontzettende gezellige en interessante avond heb ik alles terug in de kratten gedaan (niet hoeven afwassen!) die de volgende dag weer werden opgehaald. Ze leveren in heel NL en de prijs is heel redelijk: vanaf € 13.25 p.p. Hier staat alle informatie: ze hebben wel 9 verschillende buffetten waaruit je kunt kiezen en ook voor allerlei allergieën zijn er mogelijkheden. Zo wil ik wel meer avondjes geven… gelukkig mag ik in december nog een keer maar dan de winter bbq!

Wil je daar ook bij zijn? Meld je dan aan via de reacties hieronder!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here