Musthave app! Goodreads

0
891
app aanrader: goodreads

Als echte boekengek ben ik dól op deze app: Goodreads. Ik gebruik de app (en de website) nu al zo’n twee jaar en ik vind het ideaal, dus ik wil deze aanrader graag met jullie delen!

‘Facebook voor boeken’

Als ik Goodreads probeer te omschrijven voor mensen die het niet kennen, noem ik het meestal ‘een soort Facebook, maar dan voor boeken’. Je kunt met deze app nieuwe boeken ontdekken door andere mensen te volgen en te zien wat zij lezen. Ook kun je zelf bijhouden wat je leest en reviews schrijven over boeken. Als ik in een boekenwinkel sta en ik twijfel over een boek, dan pak ik altijd Goodreads erbij. Met de scan-functie kun je het boek scannen en dan zie je allerlei reviews van mensen die het boek al hebben gelezen. Verder zie je wie van je vrienden dit boek heeft gelezen en hoe hoog ze het hebben beoordeeld. Dit voorkomt soms een grote miskoop en soms vind je hierdoor juist de pareltjes.

Reading challenge

De ‘reading challenge’ functie is mijn favoriete functie van de app. Aan het begin van het jaar kun je invoeren hoeveel boeken je hoopt te gaan lezen het komende jaar. In mijn geval was dat 30 boeken. Elke keer als je een boek uit hebt, komt die erbij en kun je zien hoe ver je al bent. Mijn reading challenge staat op dit moment op 22 van de 30 boeken, dus ik moet nog even flink doorlezen, maar vorig jaar is het me ook gelukt! Je volgt ook de reading challenges van anderen en ik merk dat je hierdoor echt gemotiveerd wordt om meer te lezen.

Aanrader

Kortom, probeer de app of de website echt een keertje uit, want wat mij betreft kan geen enkele boekengek nog zonder! De app is gratis beschikbaar voor zowel Apple als Android

Ken jij deze handige app al? Is het iets voor jou om te gebruiken? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here