Hilariteit gegarandeerd! Brigitte Kaandorp

0
595
hilariteit gegarandeerd Brigitte kaandorp

Try-out van Brigitte Kaandorp

Gisteravond ben ik naar een try-out van een cabaretshow van Brigitte Kaandorp geweest. Een droom die uitkwam! Al jaren lang maakt Brigitte me aan het lachen. We hebben bij mij thuis zelfs een heuse traditie rond haar voorstellingen. Als we met de auto op vakantie gaan, luisteren we op de heenweg altijd haar show ‘Zo’ en op de terugweg ‘Cabaret voor beginners’. We blijven dit doen, ook al kunnen we deze voorstellingen onderhand bijna letterlijk meepraten. En nu gingen we haar voor het eerst in het écht meemaken!

Cabaretière en zangeres des vaderlands

Voor wie even niet meer weet wie Brigitte Kaandorp is en wat ze ook alweer deed. Hier een klein overzichtje. In 1983 studeerde Brigitte Nederlands in Amsterdam, maar trok ze de stoute schoenen aan en schreef zich in voor het Camerettenfestival, dat ze wist te winnen van onder andere Paul de Leeuw en Hans Liberg. Dit gaf haar de kans om te stoppen met haar studie en zich volledig te richten op ‘cabaretière worden’. Ondertussen heeft ze meer dan twintig verschillende voorstellingen gespeeld en daar heeft ze ook de nodige prijzen voor gewonnen. Ze is een mateloos populaire cabaretière en wordt regelmatig (maar ook voornamelijk door haarzelf) cabaretière en zangeres des Vaderlands genoemd.

Hoe was de show?

“De cabaretdiva is ouder en wijzer. Desondanks blijft het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen haar toch nog regelmatig overvallen. Gelukkig weet zij immer op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar op de planken vervolgens vrolijk verslag van te doen.” Dit is wat ons werd beloofd van de show en wat mij betreft heeft ze dit helemaal waargemaakt. We hebben veel gelachen en ze kon ook de gevoelige noot raken met een paar ontroerende liedjes.

Het was mijn eerste keer bij een try-out en ik moet zeggen dat ik dat juist heel leuk vond! Je krijgt zo toch een beetje een inkijkje in het proces van het schrijven van een cabaretvoorstelling. Als ze even haar tekst niet meer wist, maakte ze daar een grapje over en lachend gaf ze toe dat ze ergens een stuk had overgeslagen. De voorstelling zou tot 22:30 duren, maar uiteindelijk kwamen we pas om 23:15 de zaal uit lopen. Brigitte wist maar niet van ophouden en daar boften wij mee!

Aanrader?

Ik vind deze voorstelling een echte aanrader voor iedereen. Het is leuk om met het gezin heen te gaan (zoals wij hebben gedaan), maar ook voor een gezellig avondje met vriendinnen of met je partner. Iedereen kan zich wel in een verhaal van Brigitte herkennen en dat zorgt de hele avond voor hilariteit. Als je kaartjes wilt voor deze show, zul je nog wel even moeten wachten, want het is tot het voorjaar in 2019 al uitverkocht! Houd dus de website in de gaten voor beschikbare kaartjes.

Bron: https://griffioen.vu.nl/voorstelling/2018/brigitte-kaandorp-np-try-out/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here