Lees wat vrouwen écht moeten kunnen op Woman skills!

0
396

Op dinsdag 9 oktober organiseerde Superwomen een buffet. Hierbij nodigden wij als team vier interessante vrouwen uit om samen te eten en te praten. Als je het artikel over dit buffet nog niet gelezen hebt, vind je dit hier.

Voor vrouwen, door vrouwen

Een van de inspirerende vrouwen die het buffet bijwoonde, was Ninja Kors. Het eerste wat Ninja aangaf toen ze zich voorstelde was dat ze, inderdaad, écht Ninja heet: een bijzondere naam voor een bijzondere vrouw. Ninja is behalve tekstschrijver, vertaler en moeder van een achtjarige tweeling, namelijk ook beheerder van de blog ‘Woman skills’. Deze blog gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de verschillende vaardigheden die vrouwen zouden moeten hebben. Ninja bedenkt deze vaardigheden echter niet zelf. Haar blog volgt het principe ‘voor vrouwen, door vrouwen’: de geposte artikelen bestaan uit lijstjes van vaardigheden die door verschillende vrouwen zijn samengesteld.

Verschillende vaardigheden en leeftijden

Tussen de vaardigheden die vrouwen volgens vrouwen écht moeten hebben, bestaat soms veel verschil. Zoals Ninja zelf tijdens het buffet al zei, zegt de ene vrouw bijvoorbeeld dat je als vrouw je eigen eten moet kunnen koken, terwijl een andere vindt dat voor jezelf op kunnen komen belangrijk is. Ninja interviewt voor haar blog bovendien vrouwen van verschillende leeftijden. De categorieën waarin de blog is onderverdeeld zijn ‘kids’, ‘young adults (women in their 10s)’, women in their 20s, enzovoort. En inderdaad, zoals je aan de titels van de categorieën kunt zien, is Ninja’s blog geschreven in het Engels.

Waarom Woman skills?

Een van de meest bijzondere dingen van Woman skills, vind ik denk ik de reden die Ninja noemde om met deze blog te beginnen. Deze heeft namelijk onder andere te maken met haar twee dochtertjes van acht. Tijdens het buffet vertelde Ninja ons dat ze zich afvroeg wat haar dochters nu echt zouden moeten kunnen wanneer ze volwassen zijn. Haar vraag was bovendien of zij als volwassene zelf wel aan deze eisen voldeed. En wie kan deze vraag beter beantwoorden dan vrouwen zelf?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Woman skills? Dit linkje brengt je naar the place to be. En nog even een leuk feitje om mee af te sluiten: de lijstjes van Wendy, Saskia en mij staan sinds kort ook op ‘Woman skills’. Dus mocht je benieuwd zijn naar wat wij en een heleboel andere vrouwen vinden dat vrouwen moeten kunnen, neem dan vooral een kijkje!

(Wil je meer weten over wat Ninja Kors? Aarzel dan ook vooral niet om haar andere website, https://ninjanson.nl/, met een bezoekje te vereren!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here