Minderen voor kinderen: ‘Wat jij bespaart is voor een ander veel waard’

0
333
minderen voor kinderen

Minderen voor kinderen

UNICEF en de LINDA.foundation werken samen voor de actie ‘Minderen voor kinderen’ en roepen Nederland op om een week lang te minderen. Het initiatief is opgericht om kinderen dichtbij, maar ook ver weg, te helpen. Het geld dat we met z’n allen inzamelen, wordt ingezet om de leefomstandigheden van kinderen over heel de wereld te kunnen verbeteren. De ambassadeurs van deze actie zijn Nicolette van Dam (namens Unicef Nederland) en Linda de Mol (namens LINDA.foundation).

Bespaar op je koffie onderweg

Voor deze actie hoef je geen donateur te worden of maandelijks te betalen, nee je hebt het helemaal zelf in de hand. Je downloadt de app ‘minderen voor kinderen’ en dan kun je beginnen. Het idee is dat je deze week een beetje mindert met luxe extraatjes die je niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kop koffie op het station of eten bestellen in plaats van koken. Deze kleine extraatjes kun je best een weekje missen! Het bedrag dat je hier anders aan uitgegeven zou hebben, vul je nu in in de app. Zo ‘minder’ je in een week vanzelf een mooi bedrag bij elkaar, dat gedoneerd wordt aan UNICEF en LINDA.foundation.

We kunnen eigenlijk best goed zonder die extraatjes

Nicolette en Linda doen zelf uiteraard ook mee aan de actie en gaan hun best doen om zo veel mogelijk geld te ‘minderen’. “Dit is het eerste jaar van de campagne. We hopen natuurlijk ten eerste op veel enthousiasme, dat iedereen de app gaat downloaden en mee gaat minderen. Om zelf bewuster te worden van de uitgaven die je wekelijks doet, te realiseren dat je af en toe eigenlijk best goed zonder die extraatjes kan. We willen uiteraard zoveel mogelijk kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland steunen, en daar helpen alle kleine beetjes al aan mee.”

De app is voor zowel iOS als Android gratis beschikbaar en deze actie loopt van 1 november tot 7 november.

Bronnen:
https://www.ad.nl/show/linda-de-mol-beperkt-douchen-tot-maximaal-een-minuut~aa35e0f2/
https://www.lindanieuws.nl/alles-over-linda/linda-foundation-2/minderen-voor-kinderen-initiatief-app/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here