3 motiverende video’s over stoppen met klagen

0
407
3 motiverende video's over stoppen met klagen

Vorige week maandag heb je een artikel kunnen lezen over stoppen met klagen. Hierin gaf ik een aantal tips om minder te klagen en dus positiever in het leven te staan. Gelukkig staat het internet ook helemaal vol met tips over.. echt alles! Daarom besloot ik op zoek te gaan naar video’s met tips en advies over stoppen met klagen en dit is wat ik vond:

30 dagen niet klagen challenge

Om te beginnen vond ik een filmpje over de uitdaging ’30 Dagen Zonder Klagen’. Dit is een challenge waarbij je van 15 januari tot en met Valentijn niet mag klagen. Bij de challenge krijg je elke dag een opdracht die je kunt uitvoeren, die je hebt bij het niet-klagen. Nu duurt het nog even voordat het 15 januari is, maar je kunt natuurlijk alvast gaan oefenen! Charlotte, redactrice van Flair België, ging deze uitdaging aan en heeft in dit videodagboek bijgehouden hoe het haar verging. Deze video zal je ongetwijfeld motiveren om zelf aan de slag te gaan, maar laat ook zien dat het nog niet zo gemakkelijk is.

TEDx Talk: Stop complaining, start coaching

De volgende aanrader is een TEDx Talk door Danita Bye, expert op het gebied van leiderschap en verkoopontwikkeling. Ze spreekt in deze video over klagen in het zakenleven en zegt: “Stop complaining, start coaching.”. Ze is namelijk van mening dat millenials op zoek zijn naar een coach of mentor in plaats van een ‘baas’.

Het is zeker de moeite waard om deze video te kijken. Hier alvast een aantal inspirerende quotes die Danita ons meegeeft:

  • “You must prioritize passing your leadership wisdom and insight to the next generation.” Dit is wat haar zoon haar vertelde en wat haar aan het denken heeft gezet over dit onderwerp. Ze ziet dit als een boodschap die niet alleen van haar zoon komt, maar van alle zoons en dochters van haar generatie.
  • “This is not just a call from my son Weston to me. This is a cry from this generation of emerging leaders to all of us, begging us to stop complaining and to start coaching, to start mentoring. To start spotlighting their talents, so that they can turn those into strengths and address the real world problems.”

TEDx Talk: Getting stuck in the negatives

Zoals jullie misschien merken, ben ik gek op TEDx Talks. Ik zie het als een enorme bron van waardevolle informatie en inspiratie. Daarom hier nog een TEDx Talk:

In deze video zien we Alison Ledgerwood, die onderzoek doet naar de manier waarop mensen denken en hoe mensen ‘beter’ kunnen denken. Ze vertelt over hoe mensen vast kunnen komen te zitten in een negatief denkpatroon en hoe ze daar weer uit kunnen komen.

Deze quote laat zien waar Alison op in gaat in de video: “But we wondered, what happens when you try to switch from thinking about something one way and thinking about it another way? Can people shift back and forth, or do they get stuck in one way of thinking about it?

Alison geeft ons een hele waardevolle les mee als het gaat om je gedachtenpatronen. Deze les is waarmee ik dit artikel graag wil afsluiten:

“Our minds may be built to look for negative information and to hold on to it. But we can also retrain our minds, if we put some effort into it, and start to see that the glass may be a little more full than we initially thought.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here