Komende zomer mogen we weer juichen voor Oranje!

0
325

GOAAAAAAAAAAAAL!! In mijn hoofd kan ik het gejuich alweer bijna horen. Want het is eindelijk weer eens zover: we mogen komende zomer genieten van een groot voetbaltoernooi waar Nederland wél aan meedoet. Waar de voetbalmannen het afgelopen jaren lieten liggen, hebben de vrouwen zich bewezen. Dinsdag plaatsten de Oranje leeuwinnen zich namelijk in het Zwitserse Schaffhausen voor het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van 2019. Het toernooi zal plaatsvinden in Frankrijk.

De Oranje vrouwen hadden in hun laatste playoff genoeg aan een gelijkspel tegen Zwitserland. Aan het begin van de wedstrijd viel dit resultaat echter niet helemaal te verwachten. Oranje kwam door een rode kaart voor Anouk Dekker.  namelijk al na zeven minuten met tien man te staan. Dit mocht uiteindelijk echter niet baten. Nederland scoorde het eerste doelpunt en speelde na het tegendoelpunt in de 71e minuut rustig de wedstrijd uit.
Vrijdag bewezen de leeuwinnen zich in een thuiswedstrijd tegen dit zelfde team al met een overtuigende 3-0 winst.

De Nederlandse vrouwen hebben echter niet het hele toernooi zulke overtuigende resultaten neergezet. Dit is dan ook de reden dat zij zich moesten bewijzen in de playoffs.

Ik word persoonlijk altijd erg blij van de sfeer rondom grote voetbalkampioenschappen. Je hoeft niet eens van voetbal te houden om hiervan te kunnen genieten. Bij wedstrijden van Oranje is het namelijk altijd één groot feest. Het evenement vormt de perfecte gelegenheid om samen te komen met familie en vooral samen feest te vieren wanneer Nederland scoort. Dus de voorpret kan beginnen, want over een paar maanden mogen we de oranje accessoires weer uit de kast halen!

Bron: https://www.nu.nl/voetbal/5571218/oranjevrouwen-plaatsen-zich-koste-van-zwitserland-wk.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here