Geen last van een jetlag! 5 tips

0
305
geen last van een jetlag 5 tips van mary jane roy

Eén van de workshops die gegeven werd op het supervrouwen event, was de workshop: Slaap jezelf slim. Deze workshop werd gegeven door Mary Jane Roy en zij vertelde ons allerlei interessante dingen over slaap. Hier kun je binnenkort meer over lezen in het gratis Supervrouwen magazine. Een onderwerp dat onder andere aan bod kwam tijdens de workshop was een jetlag. Veel mensen, vooral mensen die vaak op reis moeten voor werk, hebben last van een jetlag. Dat is natuurlijk zonde, want je kunt er zomaar een hele dag aan kwijt zijn. Dit zijn de 5 tips die Mary Jane Roy met ons deelde over het voorkomen van een jetlag:

1. Drink veel water

Dit is volgens Mary Jane dé tip om geen jetlag te krijgen: drink veel water. Ik denk dat ze het wel 10 keer heeft gezegd. Je moet al voor de vlucht beginnen met veel water drinken en dit blijven doen totdat je op je bestemming bent aangekomen. Wat je beter niet kunt drinken is alcohol of cafeïne.

2. Slaap vooruit

Probeer in de week voordat je op reis gaat alvast een paar uurtjes extra te pakken. Al slaap je elke nacht maar 1-2 uur langer, het maakt toch net dat beetje verschil, waardoor je beter tegen het tijdsverschil kunt.

3. Nieuw dag-nacht ritme

Mary Jane vertelde dat het toch écht het beste is om meteen over te gaan in het dag-nacht ritme van je bestemming. Ga dus naar bed wanneer iedereen daar naar bed gaat en sta ook weer op volgens de ‘nieuwe’ tijd. Dit is de snelste manier om gewend te raken aan de nieuwe tijd en zo heb je minder last van je jetlag.

4. Luister naar je maag

Je lichaam weet niet dat je naar een ander land bent gevlogen, dus je zult honger krijgen op de gekste momenten. Luister dan naar je maag en eet waar je behoefte aan hebt. Mary Jane vertelde dat haar man gerust midden in de nacht een volledige maaltijd kan eten, maar dat ze dat zelf niet kan. Het is volgens haar het beste om dan naar je eigen lichaam te luisteren.

5. Zonnebril

Dit is een tip waar ik zelf nog nooit aan had gedacht, terwijl het eigenlijk heel logisch is: reis met een zonnebril op. Je lichaam maakt allerlei stofjes aan die je wakker houden of juist slaperig maken aan de hand van het licht. Als je een zonnebril draagt, zorg je dat je lichaam denkt dat het nacht is, waardoor je goed in slaap kunt vallen.

Wil je meer weten over slaap? Check dan vooral binnenkort het Supervrouwen magazine, want daarin vind je nog veel meer tips over slapen. Je kunt ook de website van Mary Jane Roy bezoeken: http://www.creatingwaves.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here