Foto’s bewerken voor beginners: De app Moldiv

0
1807
foto's bewerken voor beginners met de app Moldiv

Foto’s bewerken

Nu bijna iedereen met een smartphone op zak loopt, maken we met z’n allen heel veel foto’s. Het is heel gemakkelijk om even snel een fotootje te maken als je ergens bent. Vooral door de sociale media wordt dit ook aangemoedigd, want alles is op foto’s gericht. De meeste smartphones maken al hele mooie foto’s, maar om het écht af te maken, kun je ze vervolgens nog bewerken. Zelf vind ik het heel leuk om me te verdiepen in fotobewerking, en ik kan urenlang prutsen met het bewerken van mijn vakantiefoto’s. In dit artikel deel ik een fotobewerking-app met jullie waarmee echt iedereen kan bewerken: Moldiv.

De app Moldiv

Foto’s bewerken is niet makkelijk. Je moet aardig wat verstand hebben van hoe licht en kleuren werken. Gelukkig zijn er allerlei apps ontwikkeld om ons het leven ietsje makkelijker te maken. Een van deze apps is Moldiv en deze is heel erg beginners-proof! Je kunt met deze app simpele bewerkingen doen en je kunt ook mooie collages maken.

Bewerken

Als je op de gele knop ‘bewerken’ klikt, kom je hierop uit. Dit is een foto die ik op vakantie heb gemaakt. In de balk onderin zie je een deel van de functies die je in deze app kunt gebruiken. De functies die ik het meeste gebruik, zal ik verder toelichten:

Hiernaast zie je een aantal filters. Dit zijn een soort ‘voorgeprogrammeerde’ bewerkingen. Je kunt simpelweg alle filters aanklikken en kijken waar je foto’s het mooiste van wordt. Mijn tip is wel om het een beetje natuurlijk te houden, dus zoek een filter die overeen komt met de kleuren in de foto. Een groot deel van de filters in Moldiv is gratis, maar er zijn ook betaalde filters.

Een andere functie die ik heel fijn vindt, is de tekst-functie. Op deze foto zie je dat ik een tekstje heb geschreven. Er zijn denk ik wel 100 verschillende lettertypes waar je uit kunt kiezen! Ook kun je de dikte, de afstand tussen de letters, de kleur en de schaduw aanpassen.

Collages maken

Ik heb veel verschillende collage-apps geprobeerd en Moldiv springt er echt bovenuit! Je kunt kiezen uit allerlei verschillende collages met verschillende vormpjes. Wanneer je er een hebt gekozen kies je de foto’s en kun je kiezen in welk vakje ze komen.

Vervolgens kun je nog allerlei dingen aanpassen. Zo is de collage hierboven vierkant, maar met de balkjes onderin kun je er ook een andere verhouding van maken.

Verder kun je sommige foto’s groter maken dan anderen en ook de dikte van de lijntjes kun je veranderen Verder kun je ook de achtergrond van de collage aanpassen. Je kunt niet alleen uit allerlei kleuren kiezen, maar ook uit patroontjes.

De laatste functie, die ik nog niet vaak in andere apps heb gezien, is de tijdschrift-functie. Dit zijn ook een soort collages, maar dan heel mooi opgemaakt. Voor het grootste deel hiervan moet je wel betalen, maar er zijn ongeveer 10 gratis varianten. Alle collages die je op deze foto ziet, zijn gratis.

Als je er een hebt gekozen, hoef je er alleen nog maar je eigen foto’s in te zetten en het
ziet er meteen heel mooi uit!


Download de app

Zoals je hebt gezien is het met Moldiv niet moeilijk om je foto’s te bewerken, dus iedereen kan ermee aan de slag gaan! Ik raad je aan om vooral veel te proberen, dan merk je vanzelf wat je mooi vindt. De app is voor zowel apple als android gratis te downloaden via deze links:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here