Pleidooi voor de wijnwinkel

0
509

Normaal koop ik mijn wijn altijd bij de supermarkt maar voor de kerst kom ik bij jullie in de wijnkoperij voor het goede advies’. Een hekel heb ik aan deze tekst. Bah! Natuurlijk ben ik blij met elke klant, daar gaat het niet om maar de kleine winkels zijn aan het verdwijnen. En in hun kielzog verdwijnt het specialisme ook in rap tempo. Want in de supers hangt alleen maar een schapkaartje bij het wijnrek. Er staat geen vinoloog die je helpt met de juiste wijnen bij je kerstdiner. Er is niemand die jou kan vertellen of je deze fles juist wel of niet moet karafferen. En of die mooie Brunello wel goed matcht met jouw ‘Bistecca alla Fiorentina’ op eerste kerstdag. En op welke temperatuur je de Sancerre moet uitschenken zodat ‘ie op z’n lekkerst is. En of die eigenlijk wel past bij de coquilles. Zo kan ik dus nog wel even doorgaan.

Bij ons? Inderdaad, daar staat een aantal specialisten voor je klaar. Niet alleen met kerst maar het hele jaar door doen we dat. Omdat wij houden van wijn, van lekker eten en vooral van gastronomie. Dat is ons vak maar bovenal worden we daar heel erg gelukkig van. En dat stralen we af op onze klanten, heerlijk als die blij de winkel uit gaan. Vooral heerlijk als ze in het nieuwe jaar de wijnvoorraad weer komen aanvullen en ons complimenteren met het advies bij het kerstdiner. Kom ik gelijk op het volgende punt. Veel mensen denken dat wij onnodig duur zijn met onze wijnen. Of juist alleen maar hele exclusieve producten verkopen. Durven misschien daarom de winkel niet in op een doordeweekse dinsdag in maart. Dat snap ik. Maar laat ik verklappen dat ik ook niet elke dag een glas van een dikke Brunello of Bordeaux drink. Ook hier in huize Ella di Vino staat regelmatig een flesje van een euro of zes op tafel. En die verkopen we natuurlijk ook in de winkel. Doodgewone maar prima drinkwijnen voor elke dag. Voor een dito prijs. Vaak zijn ze nog te proeven ook voor je een doosje aanschaft.

Dus bij deze mijn pleidooi. Houd het specialisme in ere en de wijnwinkels levend. Ik proost op een prachtige decembermaand!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here