De sint koopt cadeautjes in een fysieke winkel

0
288
de sint koopt cadeautjes in een fysieke winkel

December staat in het teken van op zoek gaan naar cadeautjes. Dat begint bij het Sinterklaasfeest. NUpanel zocht met een enquête uit waar en hoe mensen die Sinterklaas vieren de cadeautjes kopen. Dit was een enquête onder 4817 mensen.

Fysieke winkels vs Webshops

Opvallend is dat 51 procent van deze mensen de cadeaus in fysieke winkels koopt. We lijken allemaal te denken dat er steeds meer in webshops wordt gekocht. Vaak wordt gezegd dat winkels last hebben van de concurrentie van webshops, maar voor de cadeautjes voor Sinterklaas blijkt dit wel mee te vallen. 26 procent van de mensen gaf aan de cadeaus op internet te kopen, via webshops en de overige 23 procent koopt ongeveer evenveel cadeaus online als in fysieke winkels.

Vertraagde bezorgingen

Een van de redenen die genoemd wordt, waarom mensen er voor kiezen om de kou te trotseren en cadeaus te kopen in fysieke winkels is de bezorging. Het is ondertussen bekend dat de bezorgdiensten de drukte van de feestdagen moeilijk aankunnen en dit zorgt voor vertraagde bezorgingen. Als je last-minute een cadeau zoekt, is het dus niet handig om te bestellen, want dan weet je niet of het wel op tijd binnen komt.

Bron: https://www.nu.nl/ondernemen/5610473/helft-van-nederlanders-koopt-sinterklaascadeaus-in-fysieke-winkel.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here