Help! Decemberstress…

0
268
help decemberstress 3 tips

We zijn nu al een stukje in de maand december en langzaamaan raken de agenda’s vol met etentjes, kerstvieringen en feestjes. De maand december is een maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar stiekem ook van stress en drukte! Want hoe krijg je toch op tijd weer een leuke berg cadeautjes bij elkaar? En hoe kook je een kerstdiner voor de hele familie? Dat kan wel wat stress opleveren, en je wilt niet dat dat de feestvreugde overstemt. Daarom lees je in dit artikel 3 tips tegen decemberstress:

Vlucht ervandoor!

Als je afgelopen jaren écht te veel decemberstress hebt gehad en het nu echt helemaal zat bent, dan is er nog maar één oplossing: ga op vakantie! Veel mensen gaan wintersporten in de kerstvakantie of gaan naar een warm land. Zo ontvlucht je lekker van alle verplichtingen en kun je toch gezellig samen zijn met de mensen van wie je houdt.

Cadeautjes

Als je lekker in Nederland blijft om de feestdagen met familie of vrienden te vieren, ontkom je er niet aan: cadeautjes kopen. Als je tot het laatste moment wacht, zijn de winkels overvol met mensen, maar steeds leger met leuke dingen. Dat zorgt voor stress! En dan moet je ook nog bedenken wát je wilt kopen. Het helpt heel erg als je alvast na de zomer begint met opletten voor leuke cadeaus. Misschien vertelt je broer wel toevallig dat hij een nieuwe boormachine kan gebruiken. Schrijf al die ideeën ergens op en ga een paar weken voor kerst alvast op pad om de cadeautjes te halen.

Houd het simpel

Natuurlijk is het heel leuk om groots uit te pakken met het kerstdiner dat jij dit jaar organiseert. Maar waar gaat het nu eigenlijk om met de feestdagen? Dat iedereen gestrest en vermoeid aan een chic kerstdiner zit of dat je het gezellig hebt met elkaar? Houd het dus lekker simpel! Kies voor een eenvoudig gerecht, dat je al eerder klaargemaakt hebt.

Dat waren een aantal tips om de decembermaand stressvrij door te komen. Heb jij nog goeie tips? Die kunnen we goed gebruiken, dus deel ze in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here