Allerhande en de grote ophef over vleesch

0
323

Ga meestal liever boodschappen doen bij de kleine winkels maar vond het een briljante actie van de Appie. De kerstallerhande met een heleboel recepten zonder vlees en vis. Vegetarisch, veganistisch en heerlijk veel groenten. Zo helemaal van deze tijd waarin gelukkig steeds meer aandacht is voor minder vlees. Beter voor de aarde en beter voor je lijf. Helemaal niet nodig om elke dag hompen biefstuk te eten. Alsof een maaltijd niet compleet zou zijn zonder die berg dierlijke eiwitten. Ik ben zeker niet vegetarisch, ben dol op een mooi stukje vlees. Maar dan wel biologisch, van de slager en zeker niet elke dag. Zie mezelf als überhippe flexitariër. Hier op tafel komt één of twee keer per een lekker visje, het liefst één keer per week alleen maar groentes en kaas en de rest van de dagen graag een lekker stukje vlees of gevogelte.

Begrijp heus wel dat kerst een wat traditionele periode is. Je doet een mooie jurk aan, de tafel wordt gedekt met wit linnen, er worden dikke en chique wijnen gedronken en op het menu staat wild. Maar hoe hysterisch Nederland reageerde op deze Allerhande vond ik hilarisch, het leek alsof de grond onder kerst werd weggeslagen. Zelfs DWDD besteedde er uitgebreid aandacht aan met een keur aan jonge topchefs. Fantastisch, Nederlandse carnivoren op hun achterste benen. Het zegt trouwens ook wel iets over onze culinaire ambities met de feestdagen als de gratis folder van een grootgrutter wordt gezien als gastronomische leidraad voor het halve land. We zullen koken wat de Appie ons voorschrijft. De hele natie aan dezelfde prak maar dankzij de suup in Zaandam gelukkig wel met wat minder vlees. Iets meer fantasie alsjeblieft hier in de lage landen. Genoeg gezeurd, ik ga ’s wat kookboeken uitspitten op zoek naar mooie groentegerechten, nodig mijn vega vrienden uit, trek een dikke fles open en maak er een gezellige boel van. Ik proost op een mooie decembermaand!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here