Michelle Obama komt in april naar Nederland

0
527

We kennen Michelle Obama allemaal als first lady van de voormalig president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Het zal je niet ontgaan zijn dat ze twee weken geleden, op 13 november, een boek heeft uitgebracht. In het boek, ‘becoming’, vertelt ze haar eigen verhaal, op een authentieke en eerlijke manier.

En nu is ze on tour: op 17 april 2019 komt ze naar Nederland om te spreken in het Ziggo Dome. Kaarten zijn vanaf vrijdag a.s. te koop.

Even wat informatie hieronder over haar waarom het misschien toch wel echt de moeite waard is om er heen te gaan…

International Women’s Day Speech

Het ondersteunen van vrouwen doet Michelle via haar ‘Let Girls Learn initiative’. Hiermee wil ze zo veel mogelijk vrouwen op de wereld helpen om goede educatie te krijgen. Een jaar na het beginnen hiervan, op International Women’s Day, gaf Michelle deze speech:

“The more I travelled and met with girls and learned from experts about this issue, the more I realized that the barriers for girls education isn’t just resources. It’s not just about access to scholarships and transportation or school bathrooms. It’s also about attitudes and beliefs. The belief that girls simply aren’t worthy of an education.”

Fortune’s Most Powerful Women Speech

Een andere speech waarin Michelle Obama sprak over vrouwen, is een speech uit 2015. Hierin spreekt ze over de ongelijkheid die vrouwen in veel landen onder ogen zien.

“These girls might live halfway across the globe, but they are in many ways a lot like you and I, back when we were young. They are so talented, they are curious, they are outspoken, they have so many ideas about what they are going to be when they grow up. And then one day, someone taps them on the shoulder and says: Sorry, not you. You are a girl.”

Ontmoeting met Barack

Michelle studeerde eerst sociologie en daarna rechten. Na haar opleidingen ging ze aan de slag op het gebied van marketing en intellectueel eigendom bij Sidley Austin. Dit is waar ze in 1989 haar toekomstige echtgenoot, Barack Obama, ontmoette. Hij liep daar namelijk stage in de zomer en zij was zijn begeleider. Vanwege de werkrelatie, was Michelle niet van plan om Barack te daten, maar uiteindelijk overwon de liefde haar principe en kregen ze een relatie.

Na twee jaar vroeg Barack haar ten huwelijk en in 1998 en 2001 kregen ze hun dochters Malia en Sasha. Toen Barack Obama in 2007 runde voor het presidentschap van de Verenigde Staten, heeft Michelle een stapje terug gedaan in haar eigen carrière, om hem te helpen met campagne voeren. Dit deed ze niet voor niets, want zoals we weten, werd Barack Obama in 2009 de 44e president van de Verenigde Staten.

Vanaf dat moment was Michelle Obama regelmatig te zien in de media. Ze heeft meerdere krachtige speeches gehouden, die op veel mensen indruk gemaakt hebben. Haar aandacht ging onder andere uit naar het ondersteunen van vrouwen en benadrukken hoe belangrijk onderwijs is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here