Trouwen met een narcist is de dood voor je carrière

0
813

Morgen verschijnt de 2-jaarlijkse emancipatiemonitor en volgens Vreneli Stadelmaier wordt dat geen optimistisch epistel. Kleine stijgingen maar geen grote. In dit tempo komen we pas op 30% vrouwen in de top over 60 jaar.

Er zijn miljoenen uitgegeven aan middelen, groepjes en task forces om dit te veranderen. ‘Mannen voelen dit niet als een probleem dus gewoon een quotum invoeren. dat snappen ze; regels stellen en handhaven.’ aldus Vreneli. ‘Alle jonge vrouwen moeten uitgelegd worden wat de regels zijn zodat we sneller naar de 30% komen en als we daar zijn kunnen we de regels veranderen. En een laatste goede raad: trouw niet met een narcistisch aangelegde man; partnerkeuze is enorm belangrijk.’

Luister hier naar het hele interview op NPO1.

Vreneli Stadelmaier is bedrijfskundige, Registercoach, en ondernemer. Eind 2007 startte ze SheConsult waar ze hoogopgeleide vrouwen traint en coacht. Ze was tevens jarenlang gastpresentator bij BNR Nieuwsradio. Initiatiefnemer van online jobboard SheTalentbank, de online nieuwssite SheNews en AlleVrouwenNetwerken.nl. Auteur van de bestseller F*ck die Onzekerheid over onzekerheid van vrouwen en hoe die onzekerheid vrouwen hindert in hun carrière. En van Yes, She’s smart waarover in het interview wordt gesproken. Ze is veelgevraagd spreker en verschijnt regelmatig in de media. Winnaar van de prestigieuze emancipatie Joke Smit-prijs 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here