Mijn favoriete kerstfilms

0
302
mijn favoriete kerstfilms

Wat is er leuker dan kerstfilms kijken in december? Er zijn door de jaren heen al honderden kerstfilms gemaakt en er zitten veel leuke tussen! Ze zijn ideaal om een kerstfilm marathon te houden, of om gewoon af en toe te kijken. Dit zijn een aantal films die je niet mag missen deze kerst:

Home alone

Ja, ik geef het toe, het is een beetje cliché en iedereen kent deze film(s) al, maar Home alone hoort er voor mij echt bij! Er zijn ondertussen al 5 delen, maar de eerste blijft toch altijd mijn favoriet. Ik kan er geen genoeg van krijgen om die moeder ‘KEVIN!!’ te zien roepen (0:30 in de trailer 😉). Home alone is ook echt zo’n film die elk jaar weer leuk is, ook al weet je ondertussen precies wat er gaat gebeuren.

While you were sleeping

De hoofdrolspeelster in deze film, Sandra Bullock, is één van mijn favoriete actrices. Ze speelt een loketbediende op het station en wordt stiekem verliefd op een man die elke dag de trein neemt. Op kerstdag ziet ze hem weer, maar hij valt op de rails en raakt in een coma. Ze gaat met hem mee naar het ziekenhuis, waar de zuster per ongeluk denkt dat ze zijn verloofde is. Stiekem zou ze heel graag zijn vriendin zijn en in paniek kiest ze ervoor om de zuster niet tegen te spreken, waardoor zijn hele familie denkt dat ze zijn verloofde is. Dat zorgt voor grappige momenten, maar wat nou als hij weer wakker wordt?

Niko en de vliegende brigade

Dit is een minder bekende film, maar hoort er bij mij thuis toch helemaal bij. Deze Finse animatie-kerstfilm is gewoon té schattig. Het gaat over het rendiertje Niko, dat samen met zijn moeder in een kudde in Scandinavië leeft. Zijn moeder vertelt spannende verhalen over hoe zijn vader bij de vliegende brigade van de kerstman werkt en daarom niet thuis kan zijn. Niko is ervan overtuigd dat hij ook kan leren vliegen en gaat daarom met zijn vriend Julius (een eekhoorn, ingesproken door Urbanus) op pad om zijn vader te vinden.

Wat is jouw favoriete kerstfilm? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here