Hondenslee rijden in Noorwegen

0
354
hondenslee rijden in Noorwegen

Ladies tours

Als je denkt aan winter en aan Noorwegen, dan denk je aan huskyhonden die een slee voor zich uittrekken. Naturetravels organiseert 3-daagse of 5-daagse ladies tours naar Trøndelag in Noorwegen, waar je op een hondenslee gaat rijden.

Sleeën in een winterlandschap

De bergen van Trøndelag liggen in Midden-Noorwegen en hondensleeën is daar niet ongewoon. Het leuke is dat je echt zelf gaat leren hoe je de slee moet besturen. Je krijgt eerst uitleg, samen met je team en daarna ga je op pad door een prachtig winterlandschap. Er is ook tijd voor gezelligheid, want onderweg stop je voor een lunch boven open vuur. Met de slee leg je een afstand van ongeveer 20-35 kilometer af. Hoe lang je hier over doet, hangt af van het weer, het aantal mensen in de slee en de route, maar over het algemeen ga je 10-15 km/uur.

Voor wie?

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben en de sleetochten zijn voor alle leeftijd geschikt. Kinderen vanaf 15 jaar mogen ook mee. Het is wel belangrijk dat je gezond en fit bent. Je moet goed om kunnen gaan met de kou en langdurige beweging.

Wat ga je doen?

Je bent betrokken bij alle aspecten, niet alleen het sleeën zelf! Zo ga je ook aan de slag met het verzorgen van de honden, het voeren, maar ook taken in het kamp, zoals hout hakken, water halen en voedsel bereiden.

Data

Lijkt deze reis je leuk? De reizen zijn meerdere keren per jaar. Kies je voor de 3-daagse tour, dan zijn de data: 19-21 januari, 2-4 maart en 6-8 april. Kies je voor de 5-daagse tour, dan is de datum 2-6 april. Komen deze data niet goed uit, maar heb je al een groepje vrouwen met wie je wilt gaan? Dan kun je vanaf minimaal 2 personen een extra reis aanvragen tussen januari en midden april.

Is zo’n reis iets voor jou? Met wie zou jij wel willen hondensleeën? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here