Ze vinden vrouwen minder intelligent

0
326

Hoewel er meer vrouwen afstuderen dan mannen, wordt er voor banen waar je slim voor moet zijn minder naar vrouwen gekeken. Een onderzoek van wetenschappers van de New York University en Illinois University bracht dit aan het licht.

Minder intelligent

Vrouwen en meisjes worden vaker minder intelligent geacht ten opzichte van mannen en jongens, ongeacht of hun cognitieve vaardigheden beter zijn of niet. Ze worden dus gediscrimineerd op het feit dat ze vrouw zijn. Vrouwen worden minder intelligent gevonden ondanks dat het inmiddels algemeen bekend is dat er meer vrouwen afstuderen. En hoewel het bekend is dat dit in de werkende wereld gebeurd is er minder aandacht voor het feit dat dit misschien ook op scholen plaats vindt. Want als er zo over vrouwen wordt gedacht in de werkende wereld, dan moet dat toch ergens vandaan komen? Zou dat ook op scholen zijn als je bijvoorbeeld moet worden toegelaten tot een opleiding? In het onderzoek wordt op die vraag geen antwoord gegeven maar het is een vraag die wel bij mij opkomt. Ben benieuwd of men dat nog onderzoekt. als ik er iets over vind, laat ik het je hier natuurlijk weten.

Het onderzoek

In het onderzoek werden meer dan 1000 deelnemers gevraagd iemand aan te bevelen voor een baan waarin duidelijk werd gevraagd naar een individu met een hoge intelligentie. Zodra er naar hoge intelligentie werd gevraagd werden er minder vrouwen aanbevolen. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen 25,3% minder kans maakten om te worden aanbevolen als er om een bepaalde mate van intelligentie werd gevraagd.

Overigens discrimineerden de vrouwen net zo veel als de mannen, een opmerkelijk detail. En wat mij betreft hierbij meteen een oproep: Wordt er om een echte slimmerik gevraagd voor een bepaalde baan in jouw omgeving? Ga dan eerst je lijstje van slimme vrouwen af voordat je een man aanbeveelt 😉

Bron: Independent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here