Goede voornemens waarmaken met het boek van Michael Hyatt

0
417
your best year ever

Goede voornemens voor 2019

Nog maar een week totdat het nieuwe jaar begint. Dat betekent voor veel mensen: goede voornemens bedenken! Aan het einde van elk jaar kijken we terug op het jaar. Wat is er goed gegaan? Wat waren de mooie momenten? Maar ook: Wat kan er volgend jaar beter? We reflecteren op ons eigen leven en bedenken waar we tevreden mee zijn en waar we verandering in aan willen brengen. Ik vind dit een mooie traditie. Zelf hang ik niet zo zwaar aan voornemens voor het nieuwe jaar, omdat ik elke maand doelen stel en reflecteer.

Your best year ever

Michael Hyatt houdt zich ook bezig met doelen stellen en schreef het boek Your best year ever, A 5-step plan for achieving your most important goals. Het is hem opgevallen dat de meeste mensen hun goede voornemens al na een paar weken zijn vergeten en niet meer naar hun doelen streven. De veelgebruikte hashtag #resolutionfail ziet hij als een bewijs dat het systeem van ‘goede voornemens’ niet werkt. Hij is gaan uitzoeken hoe je het beste je doelen na kunt streven en laat zien dat goede voornemens wel kunnen werken, mits je het goed aanpakt, bijvoorbeeld met behulp van zijn 5-stappen plan.

That’s exactly why we need a far better plan. Dreams like these are too important to entrust to a faulty system.”

5 stappen

In het boek laat hij met handige schema’s, plaatjes en uitleg zien hoe je je doelen kunt bereiken. Hij geeft handige tips, die je makkelijk in je leven kunt toepassen. De 5 stappen die hij in het boek beschrijft zijn:

  1. Believe the possibility
  2. Complete the past
  3. Design your future
  4. Find out why
  5. Make it happen

Achter in het boek kun je voorbeelden vinden van goal templates. Dit helpt je op weg om ook zelf aan de slag te gaan met je eigen dromen en doelen. Een ideaal boek dus om nu te kopen en mee aan de slag te gaan voor 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here