De leukste kerstreclames van 2018

0
268
de mooiste kerstreclames van 2018

Strijd om de mooiste kerstreclame

Elk jaar is het weer raak. Je kunt niet meer rustig een reclameblok kijken zonder een traantje weg te pinken bij emotionele kerstreclames. De supermarkten gaan helemaal los op de kerstreclame en het lijkt wel een wedstrijd geworden wie de grappigste/zieligste/mooiste reclame kan maken. Hoewel de kerstreclames van clichés aan elkaar hangen, doen ze toch elk jaar weer hun best om er iets bijzonders en unieks van te maken, en stiekem vind ik dat best leuk om te zien.

Meer emotie

Wat je eigenlijk in alle kerstreclames terug ziet komen is dat het niet per sé om het product gaat, maar veel meer over het verhaal. De reclame is een mini-filmpje waarin je ontroerd moet worden. Toch valt het in Nederland nog wel mee, Duitsland gaat hier een stuk verder mee! Misschien ken je de EDEKA-reclame nog wel, waarin een eenzame bejaarde man een overlijdenskaart naar zijn kinderen stuurt, omdat dat de enige manier is om ze bij elkaar te brengen met kerst.

Onze reclames zijn gelukkig iets luchtiger gebleven dit jaar en er zitten ook vaak grappige elementen in. Hieronder zie je de leukste kerstreclames van dit jaar!

Lidl

Mijn grote favoriet dit jaar is de reclame van de Lidl. Veel mensen worden er ondertussen helemaal gek van en ergens snap ik dat wel, want hij komt wel erg vaak langs. Toch vind ik het concept heel grappig bedacht en ook heel treffend voor de Lidl. De Lidl staat bekend als een ‘goedkopere’ winkel en daar gaat deze reclame goed mee om. Je ziet Beau van Erven Dorens die dit jaar het kerstdiner voor zijn dispuut moet organiseren. Alles moet natuurlijk ‘over de top’ en zo exclusief en duur mogelijk. Maar hij pakt het slim aan, hij koopt alles bij de Lidl en laat zijn gasten in de waan dat het allemaal heel exclusief is. Vooral het “Mister Del, Li Del” -moment vind ik goed bedacht!

Jumbo

Tja, wat kan ik zeggen. Stiekem is dit gewoon een heel leuk liedje, en dat gecombineerd met gezellige familie-beelden. De kracht van de Jumbo reclames is wat mij betreft dat we steeds hetzelfde gezin zien, het hele jaar door.

McDonald’s (UK)

Deze reclame van de McDonald’s zul je in Nederland niet op de tv tegenkomen, want het is de Britse reclame, maar ik moest er wel om lachen! De kerstman kan nergens nog worteltjes vinden voor zijn trouwe rendieren. Tot hij naar de McDonald’s gaat, waar hij uit de brand geholpen wordt, met de gezonde wortel-zakjes.

Dit waren mijn favorieten van dit jaar! Welke reclame vond jij dit jaar het mooist? En welke zie je het liefst nooit meer? Laat het weten in de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here