Liefde en Lust op de werkvloer

0
406

Op de werkvloer die ene speciale partner vinden, kan dat eigenlijk of moeten we toch gaan internet daten? Ze hebben er onderzoek naar gedaan en de cijfers zijn best verrassend.

1 op de 2 werkenden heeft wel eens een romance gehad met een collega.

Volgens Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management aan de Erasmus Universiteit, is dat heel logisch. “Je werk is een soort huwelijksmarkt. Je werkt intensief samen, je ziet elkaar meer dan je, je buren ziet. Je deelt een passie voor hetzelfde werkveld en op die manier leer je elkaar snel beter kennen.”

75% van de mannen en 50% van de vrouwen heeft wel eens gefantaseerd over een collega.

Maar leiden die relaties dan tot iets langdurigs?

49% van de liefdeskoppels zijn niet meer bij elkaar.

En dat is hoog want gemiddeld gaan 1 op de 3 mensen uit elkaar. Blijkbaar is daten op de werkvloer misschien toch niet zo’n goed idee…

Nog een paar tips

…voor als je de verleiding echt niet kunt weerstaan.

Tip 1 Hou het stil. Het is natuurlijk veel leuker om aan iedereen te vertellen dat je zo gelukkig bent maar op je werk is dat echt geen goed idee. Er zijn legio voorbeelden waarbij het aan de grote klok hangen voor beide partijen slecht afliep.

Tip 2 Wees eerlijk. Als het een flirt is, wek dan niet de indruk dat je graag wilt dat het meer wordt. De statistieken zijn al tegen je en 15% van de mannen en 30% van de vrouwen vinden het heel moeilijk om met een ex op het werk om te gaan.

Tip 3 Mail niet via de interne mail. Onthoud dat alle mail op het werk niet privé is (baas, IT afdeling)…

Bron: Viking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here