De handigste sportaccessoires

0
270

Het is weer januari en dat betekent dat het tijd is voor het uitvoeren van onze zo enthousiast bedacht goede voornemens! Voor veel mensen is meer bewegen een van de belangrijkste goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meer bewegen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Voor wie er écht vol tegenaan wil gaan dit jaar, is naar de sportschool gaan echter een redelijk bereikbare optie. Je pakt de fiets naar de dichtsbijzijnde gym en met niets meer dan een handdoekje en een bidon met water kom je een heel eind. Toch zijn er, voor zowel beginnende sporters als ervaren fitnesstijgers, een aantal sportaccessoires die het sportschoolproces net een stukje aangenamer kunnen maken.

Handschoentjes

Als je bepaalde apparaten in de sportschool, maar vooral gewichten en dumbells, veel gebruikt, zou het kunnen dat je last krijgt van blaren of eelt op je handen. Dit kan vooral ontstaan aan de onderkant van je vingers, op de plek waar je handen zich het dichtste om de handvatten sluiten. Het dragen van sporthandschoentjes kan helpen om deze blaren of eeltplekjes te voorkomen. Bovendien zorgen ze ervoor dat je handen niet van de handvatten afglibberen. Er zijn veel verschillende sporthandschoentjes in de omloop, maar zelf maak ik gebruik van deze handschoenen, die ik zeker een aanrader vindt.

Sportelastieken

In de meeste sportscholen heb je behalve apparaten ook een vrije ruimte. Hierin staan vaak verschillende losse gewichtjes dumbells en rubberen ballen. In deze vrije ruimtes kun je zelf kiezen welke oefeningen je doet. Ik ben er door ervaring achtergekomen dat bepaalde oefeningen voor buik-, been- en bilspieren beduidend effectiever zijn wanneer je gebruik maakt van sportelastieken, die ook wel weerstandsbanden worden genoemd. Wanneer je bijvoorbeeld bij het doen van squats een dergelijk elastiek om je bovenbenen klemt, zet je je spieren door de druk van dit elastiek extra aan het werk. Zelf zou ik deze weerstandsbanden aanraden.

Armband

Tijdens het sporten kan muziek een fijne afleiding zijn. De meeste mensen luisteren muziek via hun smartphone. Om deze tijdens het sporten op een confortabele manier naar muziek te kunnen luisteren, kun je je telefoon in een band om je arm met je meedragen. De verschillende sportarmbanden zijn geschikt voor verschillende soorten smartphones. Een voorbeeld is deze smartphone sportarmband.

Deze sportaccessoires zorgen natuurlijk er natuurlijk niet automatisch voor dat jij zin krijgt om elke ochtend vanuit je warme bed je sportlegging in te schieten. Toch kan het je sportproces misschien een beetje makkelijker maken. En een ding is zeker: telkens wanneer je deze attributen ziet liggen, word je aan de sportschool herinnerd. Wie weet is de stap om echt te gaan en daarmee je goede voornemens te vervullen dan net iets kleiner…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here