Jouw vakantie bestemming kiezen + persoonlijke aanraders

0
405
jouw vakantiebestemming kiezen

Het nieuwe jaar is begonnen en om me heen hoor ik steeds meer mensen praten over hun vakantieplannen voor komende zomer. Maar wat nou als je echt even geen inspiratie hebt? En niet meer weet waar je heen zou willen gaan? In dit artikel lees je een paar tips om een leuke vakantiebestemming te kiezen.

Het budget

De reizen die je kunt maken, zijn grotendeels afhankelijk van het budget dat je hebt. Vakanties hoeven niet heel duur te zijn, als je slim met je budget omgaat. Iets wat ik vaak gebruik is het prijsalarm van Skyscanner. Als je een vlucht hebt gevonden, kun je dit alarm instellen en dan krijg je een melding als de prijs stijgt of daalt. Ook is het handig om de actieweken van vliegmaatschappijen in de gaten te houden. Zo hebben de meeste maatschappijen rond januari (dus nu!) hoge kortingen.

Wat past bij je?

Als eerste is het handig om te bedenken met wie je op vakantie gaat. Een reis met kleine kinderen ziet er totaal anders uit dan een reis met je partner, vriendinnen of alleen. De bestemming en wat je daar wilt gaan doen, hangt daar natuurlijk vanaf. Verder zijn er veel manieren van reizen: vliegen, varen, rijden, etc. Vooral de afstand van de bestemming heeft hier veel mee te maken. En bedenk wat je leuk vindt om te doen op een vakantie. Ben jij het type dat helemaal tot rust komt met een cocktail op het strand? Ga je los wanneer je kunt shoppen in de grootste en bruisendste steden? Of houd je van actief zijn en de natuur?

Op basis van deze type-vakantiegangers heb ik een paar persoonlijke aanraders bedacht. Dit zijn allemaal bestemmingen waar ik zelf ben geweest en die ik aan anderen zou aanraden.

 • Zonnen, chillen, lekker eten, rust
  Als deze woorden je wel aanspreken, dan raad ik het mooie eiland Gran Canaria aan. Ik ben hier een week geweest en de meeste dagen daarvan heb ik lekker liggen zonnen aan het zwembad of op het strand. Dit eiland is ideaal voor een ontspan-vakantie.
 • Wandelen, natuur, actief bezig zijn
  Ben je graag actief bezig in de natuur? Dan zijn er natuurlijk veel mooie plekken te vinden. M’n eerste aanrader is de Dolomieten. Dit is een bergketen in Italië met mooie natuur en veel wandelroutes in de bergen. Ook Cantabria, een regio in Noord Spanje waar ik afgelopen zomer was, heeft veel natuur te bieden. We hebben hier gewandeld in het berggebied ‘Picos de Europa’. Als laatste wil ik Noorwegen noemen. Ik kan er nog niet zo veel over zeggen, want ik ga er komende zomer heen en heb dus nog geen ervaringen. Maar de fjorden die ik daar van plan ben te bezoeken, lijken me erg geschikt voor actie- en natuurliefhebbers.
 • Shoppen, grote steden, citytrip
  Er zijn natuurlijk veel steden waar je goed kunt shoppen. De steden die er voor mij tot nu toe zijn uitgesprongen op dit gebied zijn Parijs, Londen en Barcelona.
 • Cultuur, geschiedenis, bezienswaardigheden 
  Zelf houd ik ook erg van culturele reisjes met mooie bezienswaardigheden. Een van mijn lievelingssteden is daarom ook Lissabon. Een eiland waar veel cultuur en geschiedenis te vinden is, dat is Sicilië. Ik heb hier mooie oude steden bezocht en eeuwenoude tempels gezien.

Dit waren een aantal tips én mijn aanraders. Weet jij al waar je deze zomer heen gaat? Laat het weten in de reacties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here