Vrolijke overlevingstips voor Blue Monday

0
346

We moeten er vandaag weer aan geloven… het is Blue Monday. De derde maandag van de maand schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Waarom nou precies vandaag? Ach, maandagen zijn al niemands favoriet en daar komt ook nog eens bij dat het slecht weer is buiten, de vakanties nog veel te ver weg zijn en we beseffen dat onze voornemens alweer mislukt zijn. Wat een negativiteit allemaal! Laten we Blue Monday eens een poepie laten ruiken en er een gezellige dag van maken! Hier zijn mijn tips:

Vakantieplannen maken

Oke, de vakanties lijken misschien nog ver weg, maar dat neemt niet weg dat we er alvast een beetje van kunnen genieten. Begin alvast met broeden op een leuke vakantiebestemming voor komende zomer. Ik kan bijna net zoveel plezier beleven aan het bladeren door reistijdschriften, leuke reisblogs lezen en op zoek naar de leukste activiteiten, als aan de vakantie zelf.

Werk aan je voornemens

Een van de redenen dat Blue Monday bestaat, is dat we nu 3 weken in het nieuwe jaar zitten en beseffen dat het niet zo makkelijk is om de goede voornemens waar te maken als het aanvankelijk leek. Daar is veel motivatie en doorzettingsvermogen voor nodig. Doe daarom juist vandaag iets wat je dichter bij je doelen brengt. Alle kleine beetjes helpen.

Gezelligheid

Op een deprimerende dag kun je niets zo goed gebruiken als een gezellige vriend of vriendin. Spreek af met diegene en je zult zien dat het meteen een leuke dag wordt. Sociale relaties zijn heel belangrijk voor je geluk en hoe je je voelt.

Kijk je favoriete serie

Die ene serie waar je helemaal in opgaat of het tv-programma waar je het hardst om moet lachen. Zet het lekker aan en ga met een dekentje op de bank liggen. Even een beetje ontspanning kun je altijd wel gebruiken! Zoek je nog een grappige serie? Dan is Modern Family mijn grootste aanrader! Hoe ik me ook voel, van deze comedy word ik altijd weer blij.

Heb jij last van Blue Monday of gaat deze maandag voor jou voorbij als alle anderen? Wat zijn jouw tips als je niet blij bent? Laat het weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here