De borsten van je jonge dochter verminken, opdat ze niet verkracht wordt

0
341

In Groot Brittannie is veel ophef over een wreed Afrikaans gebruik dat naar het westen is overgekomen. De borsten van jonge meisjes worden ‘plat gestreken’. Jawel ,met een gloeiend heet strijder of met hete stenen om de ontwikkeling van borsten te remmen en als die er al waren: ze te verminken. Dit om meisjes te beschermen tegen ongewenste mannelijke aandacht, seksuele intimidatie, verkrachtingen en ongewenste zwangerschappen. Net als vaginale verminking (FGM) een buitengewoon ongemakkelijke waarheid voor ons westerse vrouwen en mannen…..

Rampzalig
De Verenigde Naties noemen het platstrijken van borsten 1 van de 5 meest voorkomende misdaden tegen vrouwen op aarde. Ongeveer 4 miljoen meisjes werden hier reeds slachtoffer van. Het wegbranden is niet alleen erg pijnlijk, het veroorzaakt abcessen, cystes, infecties, weefselschade en zelfs het verlies van borsten. Voorts is er later een grotere kans op borstkanker door het littekenweefsel. En dan hebben we het nog niet eens over de emotionele schade die pubermeisjes hieraan overhouden.

Ook in Europa
Buurtwerkers in Londen, Yorkshire, Essex en de West Midlands melden in The Guardian over dit fenomeen binnen families uit verschillende Afrikaanse landen. Margaret Nyuydzewira, van de Came Women and Girls Development Organization (Cawogido), schat dat tenminste 1000 vrouwen en meisjes binnen de Britse grenzen aan de de breastironing zijn onderworpen. Met gaat met name om meisjes uit Kameroen, Nigeria, Guinee, Togo en Ivoorkust.

Pijn & ellende
Een fotoproject dat Gildas Paré over deze meiden en vrouwen maakte, noemde hij ‘Plastic Dream’. De vrouwen hopen namelijk bijna allemaal plastische chirurgie te kunnen ondergaan. Ze willen weer mooie kleding aan, uitgaan en zich vrouw voelen. Maar uiteraard is het vooral een aanklacht tegen deze verminking. Zodat de dochters van deze vrouwen al deze pijn en ellende bespaard zullen blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here