5 tips om zelf Spaans te leren

0
3132

Een nieuwe taal leren is een leuk avontuur, maar het is niet makkelijk. Als je de taal even niet gebruikt, zakt je kennis ervan al snel weer weg. Dat heb ik zelf al meerdere keren meegemaakt. Ik houd enorm van de Spaanse taal en het is m’n grote wens om het ooit vloeiend te kunnen spreken. Ik heb op de middelbare school Spaans gehad, maar heb er vervolgens te weinig mee gedaan. Het was confronterend om te zien hoe snel ik het verleerde. Daarom heb ik het nu op de universiteit weer opgepakt. Toch blijft het zo dat je het écht zelf moet bijhouden om beter te kunnen worden. Dit zijn mijn tips.

Spaanse lessen

Om een taal te leren, is het wel fijn als je de basiskennis hebt van de grammatica. Dit maakt het leerproces een stuk gemakkelijker. Ik zou daarom ook aanraden om eerst een aantal lessen te nemen, of zelf aan de slag te gaan met een grammatica boek.

Duolingo

Wil je helemaal vanaf 0 beginnen met Spaans leren? Dan is Duolingo een handige app! In deze app kun je op een leuke manier, stap voor stap, nieuwe woorden leren. De app houdt je vooruitgang bij en zo kom je steeds verder. De woordjes worden ook regelmatig herhaald, zodat je ze niet vergeet. Helaas is er nog geen Nederlands-Spaans in Duolingo, dus je moet Engels-Spaans leren. Je moet de Engelse taal dus wel beheersen.

YouTube

Als je eenmaal een basis hebt, is het belangrijk om jezelf te omringen met Spaans. Hoe meer je de taal hoort, hoe meer je er van opsteekt. Ik kijk zelf veel YouTube, dus waarom zou ik dat niet inzetten om Spaans te oefenen? Hier zijn een paar leuke Spaanse YouTube kanalen om mee te oefenen:

  • Easy Spanish: Dit kanaal is gericht op mensen die Spaans willen leren. In deze video’s zie je allerlei alledaagse gesprekjes, die je zelf meteen toe kunt passen. Alle video’s zijn Spaans én Engels ondertiteld, dus dit kanaal is ook geschikt voor de beginners.
  • Superholly: Ik kijk heel graag naar dit kanaal, omdat Holly heel duidelijk Spaans spreekt. Ze maakt video’s over allerlei thema’s en haar storytimes zijn mijn favoriet.

Instagram

Een andere manier om veel Spaans tegen te komen is op Instagram. Dit is een laagdrempelige manier en onbewust leer je er toch veel van! Dit zijn een aantal accounts die speciaal gericht zijn op het leren van Spaans:

Het nieuws

Voor andere talen zou ik altijd aanraden om het nieuws in die taal te kijken. Bij Spaans is dat een beetje anders. Het Spaanse journaal gaat namelijk heel snel, dus is pas te volgen als je aardig wat ervaring hebt. Wat je wél kunt doen, is dit Instagram account volgen:

  • El país: Dit is de grootste krant van Spanje en op dit account kun je korte Spaanse berichtjes over het nieuws lezen.

Dit waren mijn tips om Spaans te leren! Heb jij nog goede tips? Help elkaar en laat ze achter in de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here